Sretno vam tu gdje jeste, a koja godina, rado bi i ja znal koja. Za prošlu sam čestital  2012 i nadrobil svega i svaćega.
Uzel sam opet k sebi moju staklenku, privinul sam na moje široke grudi,moju staklenu kuglu. Bilo je nekih razmirica tokom godine ali sad u ovim trenucima sveopćeg veselja i slavlja zašto da tu euforiju u našoj Lijepoj Našoj zajedno ne podijelimo i uživamo. A kak izgleda, visoka 1,8 m, crnka, struk jedva vidljiv, izgleda fantomski ko najnoviji Phantom.
   I ona se nije mogla odlučiti da li da vam zajedno čestitamo i dalje 2012 g ili možda 2004 g. kak je po pokazateljima javno priznala gospođa koja je i bila zadužena i imala sve poluge vlasti da nam ta godina ne bude najbolja do sada.
 Nažalost nisam se ni ja proslavil, jest da sam se sam proglasil premijerom u sjeni ali moje prognoze su se ostvarile samo u početku. Napisao sam da će 2011 i naročito 2012, biti teške. Da, a onda je moj ekonometrijski model počeo pokazivati rast. Ja naivac, a nisam iz Hlebina, povjerovao tsunami investicijama, uvođenja reda a cijela početna godina bila je zaređenje partijskih nesposobnjakovića/za par mjeseci sami su odlazili ili su ih najurili/. I prognoza se raspala, ispao sam smiješan.Tu sam se sjetio Prof. Kellera, koji me je pokušao pred cijelom dupkom punom dvoranom, napraviti smiješnim. Neki su i stajali, samo da čuju pravi vatromet suprostavljenih mišljenja. Naime mene je već pratio glas odmetnutog studenta, nisam bio ukalupljeni, pozorno slušati i ići na ispit. Ispit se mogao položiti i prije ispita, nisam trebao mito. 

  I tak profesor podmetne retoričko pitanje, prozove mene, da čujemo kaj o tome misli naš varaždinec. Ostalo mi je da ko pajac ponovim isto što je rečeno. A bude ipak po mojem. I ja bubnem, profesore ja se sa vama u potpunosti slažem/ vidi se kak profesor uživa/ ali u samo jednom malom dijelu. Bio je toliko iznenađen da je potrajalo dok nije došao k sebi. Kad je prošlo vrijeme iznenađenja, dobim i odgovor. Pa kolega vi kao da ste zaboravili da trebate doći na ispit. Lepuškasta prijetnja, ali i na to je dobio dostojan odgovor. Profesore nadam se da zbog mojeg blentavog odgovora neće biti retorzije. Ako baš nekog zanima kak je bilo na ispitu, briljatno ali četvorka, koštala me moja jezičina. Doduše, bilo je i popusta, kolega vidim da niste zadovoljni, može prijavnica ostati, pa dođite mi opet. Zahvalio sam ipak je to bio predrok.
   Smiješan na faxu, smiješan u ekonomskim prognozama. Po mojem modelu 2013 g. trebali smo juriti u gospodarskom smislu a 2014 g. vraćati kamate, ne više posuđivati za potrošnju. Posuđivati za suport novo stvorene vrijednosti. Kako sam stalno podmetao model Južne Koreje o plaćama/ dogovor svih državnih aktera/ tako je malo znano da je javni dug kad je JK dobivala drugo ime- Tigar dalekog istoka, bio 120 % BDP, naš je sada na 60%. Rast u JK bio i 10%, za 2013 biće oko 3% a mi sa 60%, još uvijek tonemo, upravno proporcionalno.
  Umislio sam si da sam i ja Kopernik i revidiram model. Ta vam je moja prognoza poznata.Možemo sada biti sigurni da će nam biti bolje tek u 2020, možda ja to i ne dočekam, ipak je za mene, to već osmo desetljeće. Imaću problema sa nekim drugim dimenzijama, entropija mi neće biti više važna, jer će doseći maksimum.
   Iako sam se kroz cijelu 2013 ne slagao sa aktualnim premijerom, ovog trenutka ću biti sa njim i njegovim mislima. Znači složiti ću se u potpunosti.
Stoga kao i on želim vam puno sreće, zdravlja i da vam bude jedna od nauspješnijih, a da bude tako  usput uzmite u ruke sjekire, motike i lopate.
Godinu koju ćete slaviti odaberite sami. Pa nigdje nije baš zapovjedano da se mora slaviti što dolazi, može i ponekad i neku prošlost probuditi. Recimo ja bi rado da se ponovo rodim.    
Petrica sjenoviti Premijer,
ne mogu odoljeti, može i tajnoviti, to znači da me nema, dalje se ne usudim pisati, da ne srušim teoriju relativiteta

Zadnja izmjena ( Utorak, 31 DECEMBER 2013 08:24 )