2 Vatrogasna trka Hrebinec

   Požarna sezona je pri kraju, kiše nailaze pa smo nastavili sa trkama. Malo mjesto a velika organizacija. Ugodno su me iznenadili baš u svemu. Bolja organizacije nego na nekim poznatim trkama. Sve prema rasporedu. Okupila se poznata trkačka imena. Staza brdska, vinska cesta. Ima tri uspona i toliko nizbrdica. Zadnji kilometar malo ravniji sa usponom prema cilju.   
    Počeo sam opreznu na početku. Na prvom kilometru ćutim koljeno. Prelazi me Janez S. /SLO/ u brijegu. Nekad smo bili zajedno u kategoriji kad nije bilo M 65. Pa su me trpali u kategoriju mlađe od 10 godina. Ostavio me 200 metara i trudim se pored vrućine, na toplom i vlažnom fenu /sparina/ održati se da ne završim na zadnjem mjestu. Nakon brežnog dijela došlo malo ravnog i pružilo mi zadovoljsrtvo da počinjem preticati bez žmigavca. 35;26 za 5 km. Dobro kakav sam. 
   U cilju doček sa lubenicom /hladnom/, banana, keksi, tekući gel 2 vrste. Jelo hambi sa salatom i pivom Grička vještica-Medvedgrad. Paket majica, voda, proshake i vrhunska traka za broj. Sa 2 đepića za gel, energetsku pločicu.... 
  Jedino je bio cirkus oko proglašenja. Stotinka nije profesionalno proučila propozicije pa sam završio u kategoriji John Doe. Organizator spasio proglasivši me na moju intervenciju. 
Po povratku na autoputu isprobao sam 2 kompresora. Ugradio sam u plavu pticu turbo kompresor. Neka iskoristi kinetiku max brzine motora. Otkud mi novac. Pa ap mi je naštelao veliku penziju i još do sada 3 puta dodao 80 €. Kompresor od klime 3000 € a Turbo 1500. Malo sam se sportski popelal sa uključenom klimom. Motor je tulio a trošio sam prekomjerno materijalno tehnička sredstva. Prvo sam ugasio turbo a poslije VŽ Toplica i klimu. Sa klimom sam bio na 110 km/sat a kad sam ju ugasio pojurila plava ptica 140. Od sada se u plavoj ptici ne vozi samo jedan pijanac nego trojica. Bio sam doma prije nego sam trepnuo kapkom.
   Dan je nastavio biti uspješan. Roko na Memorijalu Hanžeković opet oborio rekord CRO na 200 m-20,70. Navečer dobili Poljake.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 15 SEPTEMBER 2024 03:58 )

 

Primitivna banda

    Peternel. Taj je nadmašio sam sebe. Uspio je u kratkom političkom životu biti član u 10 stranaka. Dobio cipelu od društva koje je nazvao da su banda primitivna. Čim si banda onda si po logici bez filozofiranja primitivan. Sad će imati prigodu da bude u stranci koju će sam osnovati. Zajedno sa Dreletom zakaparenim tajnikom u Ministarstvu ratarstva i bivšim nosačem kablova. Propao na izborima i sada se Dretar može posvetiti gemištima. I tak su mu saborski gemišti prisjeli.
     Nije mi samo jasno kako pored toliko doktora, mudrijaša koji su tvrdili da se rodili sa malom maturom, vještim i prevejanim poduzetnicima a koji u životu nisu ništa stvorili svojom rukom podkapacitirani Penava sve nadmudrio. Legendarna presica gdje je pokazao da nije ni ljevičar ni desničar ali je zamolio novinarku da mu ne amputira. Malčice su ga ismijavali. Nisam mu odvjetnik ni bilo kome ali moram prigovoriti. Mislio da mu amputiraju misao.  
    Počelo je zasjedanje Sabora sa istražnim povjerenstvom za težak slučaj na M. Lošinju koji neki bez empatije zovu incidentom. Stručnjak za pomorstvu se sad našao da se pravda. Posipao se pepelom. Odjednom mu proradila savjest, politička i moralna. Kaže da mu je greška kao i njegovom šefu da nije "doša dolje". Zajedno sa Soptom šefom Jadrolinije za svoje opravdanje prikazali sebe kao žtrtve. Na tragu njegovog šefa i pajdaša sa košarice kojem je to incident. Nije otišao u M.Lošinj jer je želio sve rasvijetliti u Zagrebu. Mjesecima utvrđuju zašto je rampa pala. U svakoj iole uređenoj zemlji ministar podnosi ostavku. Ne trebamo gledati prema Japanu gdje ministar daje ostavku jer mu vlakovi u godinu dana kasnili 10 minuta. Sad se vlasnik kravice koja je u naravi bik hvali kako je iz Oroslavja do Zagreba može voziti po novoj prugi 80 km/h. Ha,ha. U Japanu šibaju 320-Shinkansen. Novi testni išao 602 km/h.
  Na otvorenju tunela Učke obojica su se prikazali, "došli su dolje". Uzajamno nahvalili i čestitali u triplikatu uz rapsodiju čelistice Rucner. Govorancija ap: ovih 200 milijuna € nije trošak nego ulaganje ?? Ja naivac a nisam Hlebinac mislio da je uložio koncesionar Bouygues Construction. Pored tim milijuna ap se pohvalio da su donijeli političku odluku da se izgradi druga cijev. Ja sam isto donio odluku da Drava teče pored Varaždina. 
   A Standard & Poor's. Statički podaci A-. Prije zakazane presice ap da ga spustim u prizemlje. Slovenija AA-pa nitko nije euforično galamio. Mene zanima kako će to pomoći trećini sirotinje u Hrvatskoj. Statistika kaže da sve više starijih umire. Od čega ? Čestitke ap. Koliko i kakve mi to investicija imamo. Mađarska je na BBB a prije mjesec dana pobrojio sam 10 mega investicija auto industrije u milijardama €. Naši se vesele 200 milijunima. Da nisu sprčkali sa COVID cjepivom mogli smo sami napraviti još dvije cijevi u Učkoj.

Zadnja izmjena ( Subota, 14 SEPTEMBER 2024 05:58 )

 

Terminator Genesys

     Prvi dan škole 9.9. Najvažniji događaj zbio se u Petrinji. Otvorenje škole za 200 učenika. Pohvalio se ap da sve ide po planu, po potresu. Nakon 4 godine!! Još je dodao da će to omogućiti revitalizirati natalitet ?? Banija prazna i pobjegli svi koji su mogli od dobrote i ljepote.
Plenković ne želi vidjeti objektivno stanje pa je odbio / jer on ne zna kao i njegovi puleni/ plan tima prof Čavraka. Taj Program Čavrakovog tima smeta mu toliko da bi ga htio zatajiti, a njegove autore prisiliti na šutnju.
   Zato si dao oduška na presice. Na pitanje kako će skresati ovlasti predsjednika nije odmah odgovorio. Gledao je oštro jedan trenutak u novinarku premečući po mozgu dobar odgovor. Nije našao pa se sav ozaren sjetio da to nije tema već obijesno trošenje materijalno tehničkih sredstava, vožnja helikopterom. I osuo polusatno prekomjerno granatiranje. Kaže da ljudi znaju temu. Bez komentara. Neka si pročita na portalima što o tome misle. Toliko žući da nije za čitati a neki pišu da nisu fan Milanovića a da će baš sada glasovati /glasovanje- glasovatelj, nema više glasača /za njega. Tema mu više šteti nego koristi. Treba se skoncentrirati pa nisu građani imbecili koji će glasovati za osuđenu krim organizaciju.
    Jedva sam se oporavio od tog verbalnog granatiranje tek predvečer. Nisam mogao zaspati pa sam danas u 1 sat gledao naslovni film. A u filmu Arni razbija do čega dođe. Između ostalog ne pitavši nikog pa ni ap " letao" sa materijalno tehničkim sredstvom-helikopterom. Ne samo to već je i par helikoptera totalno uništio.Ajojjj.
Bio sam zahvalan kad je film završio. No opet nisam mogao spavati. Odgledao sam i mučni film o 2 stara krim drugara koji su pod stare dane postali smrtni neprijatelji  L.Neeson- E.Harris.  
   Ništa nije pomoglo da zaspim. Od duboke traume kako je Arni uništavao materijalno tehnička sredstva.
 

Stupid ponavljanje

    Banožić poslije Banožića. Potvrda ponavljanja. Dobar odgovor predsjednika. 7 mjeseci bilo je ugodnog gugutanja gugica na grani a onda odjednom ne može raditi. Pa ništa i ne radi. Ministar obrane ima posla uvrh glave a ne da se ponavlja Banožić. Hvali se kako je kupio Himars.
Mi imamo više proizvođača, koji proizvode kaćuše. Jedan primjerak bio prezentiran Putinu. Zarobili ga u Ukrajini. Što fali našim CRO HIMARS-ima.
   Ništa im ne fali, samo im treba navođenje. Ne treba ispaljivati cijeli set raketa, treba sofisticirano navođenje. Ispališ jednu ili 2 rakete i posao završen i premjestiš bateriju. 
Dakle okupiti ekipu, organizirati, novac imamo. Skresati taksiranje za sve i naplatiti "majstorima" za bačeno COVID cjepivo. Bićemo među 15 najmodernijih proizvođača raketnog naoružanja u svijetu. Više radi a manje pričaj.
   Ima još ponavljača. Kaže ap da je incident /troje poginulih je njemu i njegovima incident/ sa padom rampe politički napad na njega. Nikad se ne slažem sa ap ali sad je u pravu. Zaposlio je u Jadroliniji od pajdaša, od krova do podruma članove sa iskaznicom. Onda mu novinarka J. Kovač pobrojila sve "incidente", sudske pravomoćne presude, pogodovanja i ostale muljaže. Zatim toksično izjavi da na dnevnoj bazi imaju 600 plova. Po toj logici mogu padati rampe kao kiša. Kiša pada a trava raste. Pukla sajla ?? O osiguračima sam sve objasnio. Gdje su kontrole. Sajla je mogla puknuti samo ako je po nećemo zapinjala pa se stanjila i pukla. Ili je nabavljena nekvalitetna, jeftinija. Razlika u đep. Trećeg nema. 
   Opravdanje da su svi trajekti bili na tehničkom je stupidno. Autom se pregazi čovjek i utvrdi se da su kočnice bile mjesecima neispravne. Zar je za to kriv tehnički pregled. Ponavljači stupidnosti.
  Česti ponavljač u gradskoj skupštini, izvjesni doktor od poznate mamice koja je po Duhu svetom od presuđenog zatvora dobila uvjetni oprost. Sinek nikako da postane šef bolnice u Petrovoj pa je obavijestio Ćorušića da je ap rekao da on može biti. Poništili natječaj iako je već izabran drugi doktor. Ponavljači muljatori. I tako sinek u euforiji napao gradonačelnika za parkiranje. Onda se ustanovilo da društvo pjesnika ponavljača 10 godina ne plaćaju rezervirana parkirna mjesta. Ponavljač se brzo snašao da nisu dobili račun. Točno u pravu je. Da se ispravi marifetluci majstora koji je pokopan na cesti treba cijeli mandat. Što je ostavio, nemoguće u 10 godina ispraviti. Trebalo je svima uručiti cipelu pa bi brzo bilo sve u redu. 
   Gdje završava logika a počinje stupidnost. Nisam ničiji odvjetnik ali koga imamo za lumena i budućeg doktora ekonomskih znanosti. Moramo ići sa porezom na nekretnine jer je država uložila ogromne novce u infrastrukturu kao i lokalna vlast. Bože prosvijetli pamet. Doktor ek. znanosti a o kolegiju Javnim financijama na ponavljanje ispita. Možda i nikad čuo. Čija je država.? Nije država uložila nego porezni obveznici. U kapitalizmu nema ograničenja. Slobodan protok kapitala, roba, radne snage, ideje pa i stupidnosti. Porez bi trebao natjerati rentijere da uključe u promet!?.
   Manje priče i stupidnosti pa bi se moglo natjerati suze na oči rentijera. Da smo organizirana zemlja imali bi državnu građevinsku firmu / Yuga -Tempo-uništili / iliti javno poduzeće koje bi gradilo jeftine stanove za najam ili kupovinu. Sve uređene države imaju takve firme za spomenute slučajeve ili nedajbože u slučaju potresa, poplava...Tu stupidnost ne pomaže.
 

Divlji triatlon Prelog 2024

     U organizaciji DŠR Sportikus voditelja Damira Žegarca održan je 14 Divlji triatlon Prelog.
Bilo je kao u knjizi " O galskom ratu" gdje je Cezar opisao poraz kralja Farnaka. Veni, vidi, vici. Nezabilježeno do sada. U dvije kategorije članovi TK Varaždin  prvaci.
Pored prvaka u istim kategorija oba druga mjesta. Kao u foto povijesti.
 

Kraigersee 2024

     Najveći austrijski festival triatlona u Kraigu od najmlađih do elite. Otvoreno državno prvenstvo 17.8. Istovremeno prvenstvo Koruške, bodovi za austrijski multisport kup i za Alpe Adria triatlon kup. Za elitu i age kategoriju sprint triatlon. Prozvan brdski. Fali samo plivanje uzbrdo. Odmah po izlazu iz jezera trči se uzbrdo 150 m, okret, pa 100 m niz brdo u tranziciju. Bicom odmah uzbrdo i nešto valovite ceste i nastavak 3 puta uzbrdo pa sa opasnom nizbrdicom koja završava sa zavojem od 90 stupnjeva. Padova ko šodra u Dravi. Mnogi nisu završili trku zbog pada ili odustajanje zbog težine izvedbe. U seniorskim kategorijama nastupilo 322 takmičara i oko 100 u mlađi kategorijama. Najudaljeniji takmičar Canada- Jagodzinski.
O temperaturi više ne treba gubiti vrijeme. Sunčano do zadnje trke po rasporedu. Za muške /seniori/ pala sitna kiša u prvom i u trećem krugu bica. To je pogoršalo stanje na cesti jer se stvorio aquaplaning. Zvonimir je izbjegao proklizavanje na cesti ali je zavirio u grmlje. Ima li ptičica. Kiša je pala na vrući asfalt te se stvorila velika vlaga u zraku koja je uništavala izvedbu na trčanju. 
    Nastupila dva Hrvata. Zvonimir u AAT cupu, drugo mjesto iza Jagodzinskog. Ja sam bio sa A. licencom na državnom prvenstvu. Austrije i Koruške. I dodatni nastup na austrijskom kupu i AATC. Treće mjesto u Austriju. Iza Kichlera, sedmerostrukog svjetskog prvaka svijeta u zimskog triatlona  i Wieninerga. Kichler je iz Innsbrucka i imamo istu auto registraciju. Ova dvojica posebno su se pripremala za prvenstvo. Nisu nastupali ni na jednoj od 10 trka na kojoj sam bio ja. Prvak sam za Korušku i bodovi za kupove. Ipak je veće zadovoljstvo osvojiti 2 kupa. Dva ceremonijalna proglašenja u 2 države i širi krug multisport sportaša a i funkcionera. Poslije dvije teške trke par dana prošlo a još nisam pri sebi. Swim, Run Swim mi nije trebao. 
BILO JE TEŠKO DA ŠTO DUŽE TRAJEM. BIĆE JOŠ TEŽE DA ODEM.  
 

Aquaman

     Spremam se za trku a stiže me kazna. U petak ujutro kod doktora. Temperatura i upala grla. Klavocin za spas. Pored koljena, ramena još i to. 4 sata vožnje do  St Georgeu am Längsee. Vozim pokraj tamno zelene Drave koja me podsjetila na one koji su plivali u govnima Siene i otišli na neplanirani godišnji odmor u bolnicu.
  Plivački event St Georgeu. Ukupno takmičara 184 u raznim daljinama od 500 m pa do 5 km. U event pridodana trka Aquamana. Aquaman trke  u Hrvatskoj nema.
Trka je trebala biti odgođena zbog pravila ITU. Temperatura zraka ne smije prelaziti 31 stupnjeva. U hladu 33 a na suncu je bilo 44 stupnjeva. Na brifingu takmičari su odlučili za nastup. Nisu poslušali savjet doktora da od 10 do 17 ne na sunce.
    Aquaman distance. Plivanje 1500 m, trčanje 5,4 km i 1000 m drugog plivanja. Limit 2 i 30 minuta.
Prvo plivanje bilo je lako. Teži dio, bilo je brdsko trčanje po cesti oko jezera sa 7 uspona. 
Treći segment je najteži dio. Zaplivati kad su noge drvene i neugodno suočavanje skokom sa vanjske temperature 44 u vodu od 24 stupnjeva. Ukupno 45 takmičara u 6 raznih nacionalnosti. Čak je nastupio jedan Rus /18 godina mlađi/ iza kojeg sam došao sa 2:13:38. 
 Ovom trkom učvrstio sam prvo mjesto u kategoriji M70 i potvrdio šesti puta za redom obranu austrijskog multisport kupa od 2016 godine. Fale mi dvije godine zbog COVID-a. Osvojenim bodovima trenutno sam 15 u apsolutnom plasmanu kupa od preostalih kvalificiranih 126 sa licencom.
   Na proglašenju lijepa gesta organizatora, Pored dvije medalje uručena mi kvalitetna butelja domaćeg vina kao najstarijem takmičaru. Do mene najstariji takmičar 11 godina mlađi.
Foto: ima zanimljivo mjesto poslije dvorca Hochosterwitz velika separacija. Preko ceste gazda je napravio Park raznih kamenih minerala. Ajd da stanem barem jednom od stotinu puta i to zabilježim.
 

Iz gaća sa gaćicama u Gačice 2024

     U nedjelju 21.07 organiziran je naslovni trail u Gačicama. Trail u 3 dužine. 18 km, 7 km i 3 km. Pod nazivom Duge gaće, kratke gaće i Vražji stolček. Vražji stolček je tehnički najteža trka i najkraća. Dve duže trke nisu imale početnu blatnu dionicu ali VS su imale. Pobjednici u kategorijama pored medalje nagrađeni su i gaćama. Poslije par tisuća majica sad će me zatrpati i gaćama.
  Članovi kluba istu nedjelju nastupili. Dvojica, Zvonimir i Zlatko na triatlon ligi Aqua i ostavili impresivni utisak i rezultatski dojam. Predsjednik se odlučio uzeti gaće i prvo mjesto. Još je imao dvije obveze. Prvenstveno intimnu. Trku je posvetio šulkolegi. Bruno, generacija 1958-66 koji je predao svoje izmoreno tijelo da odmori, par dana prije trke. Druga, došao je iz Zagreba, Pehnec, trkač pomrsiti impresivni podvig predsjednika koji je ove godine do VS uzeo 8 zlatnih medalja. Isti trkač bio je bolji od Zvonimira u Trakošćanu 07.07. na trci Mač grofa Draškovića. Stoga je trebalo napraviti malo reda u kategoriji.
    S takvim teretom obveza predsjednik je startao. Broj otkucaja 39. Prije starta popio je litru Žganog vina netom uzetog sa izvora. Da doping djeluje vidljivo po rezultatu. Poslije 200 m asfalta krenulo se u šumu po blatnom usponu ilovači i nizbrdici opet po blatnoj podlozi. Nakon tog martirija dio prihvatljive staze i onda uspon na Vražji stolček. Uspon početni 30 stupnjeva do 60. Na mjestima noge proklizavaju, loviš se rukama za korenje a zubima za zrak.
   Na najtežem dijelu razapeto je uže koji mnogi nisu koristili a idealno da noge dođu do daha i malo se odmore. Dobro došla Spartanska trenaža. Moto predsjednika: gubiš trku uzbrdo a dobivaš nizbrdo. Uspon na VS poboljšao je za minutu od prošle godine a ukupno vrijeme za 2 minute. Kao da su ga gonili svi Vrazi. Od 104 stigao 44 u cilj. Konkurenta u kategoriji M70 ostavio za 5 i pol minuta. Ne peha se u lava. Dopustio si je i nezamislivo. Bio je bolji od prvog u kategoriji M 60 za 5 minuta. 
  Prije cilja u zadnjim metrima prestigao neke mladiće da što prije uleti na posebnu uživanciju. Na izvorno domaće kolače. Domicilne žene pripremile specijalitete od tikve. Štrukli sa sirom i sa makom. Foto. Zadnja je VS. Može konstatacija. Kolača ko šodra u Dravi. Ukupno nastupilo 314 trkača a kolača za sve. I za navijače. DVD Gačice pripremili su izvrstan bogati srneći gulaš. Bila je jedna porcija dovoljna. Uz neizbježni sponzorski Zlatni Pan. Ni ostali sponzori nisu bili loši. Organizacija traila izvrsna. Vrijeme prihvatljivo, uobičajeno vruće.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 90

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas51
mod_vvisit_counterJucer191
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2893
mod_vvisit_counterSve1989292
Sponzori