Kandidat

     Alo Ivo. Kako smo. Pa ne baš.... Ja mislim da si dobro. Pa... Nego Ivo bi ti bia kandidat za precednika.  ?? Jel može. Paaaaaa ne bi ja, znaš bolje mi je u Briselu.
Ajd zdravo živo.
   Halo Miro. Bok. Kak smo kaj. Pa ide nekako, znaš da me još me muči onaj pad i šivanje usne. Nije to ništa ti si jak momak, stasit i naočit. Daaaaa. Mislim da si ti dobar. Jel a ko to kaže. Pa ja i cijela moja svita. Ti bi bio dobar kandidat za precednika. ? znaš da si u pravu. Mogao bih. Međutim ti si već objavio da imaš nekoliko kandidata i to izvrsnih koji će odnijeti pobjedu. Tako da,.... hvala na ti na časti. Ajd bok.
  Allllo Zoki, kućo stara u kojoj se buži kriješ. Nešto radim na vječitom ljudskom životi. Ma daj, kad riješiš da me prvog obavijestiš. Dogovoreno. Biće skoro kroz neko desetljeće kad riješim neke genetske transverzale i traverze.
     Nego zovem te. Znaš ja bi ti i dalje pobjeđiva. E, a. Imam malu molbu. Bi ti htio biti naš kandidat za precednika. Paaaaa. Iznenadio si me. Kako. Ja mislim da bi bio dobar. Možda da si me prvog pita. Osim toga. Bolji bi bio od mene onaj tvoj koji ne razlikuje kravu od bika kojem se čuna spustila do zemlje. Ma daj. 
  Molim te Zoki učini mi to. Ima još jedan sitan problem. Izbacilo me iz partije. Sad me zoveš za uslugu. Pa to je odličan argument, nisi naš. Imam 210 000 članova a nijedan po anketi ne prelazi prag od 1 % posto.
 

Jahaći trgovačke apokalipse

    Trebam li biti zlurado zadovoljan i likovati. Zašto ne ? Pa na to sam odmah upozorio. Plaće nisu za političke mutne igre nego za Marksa. Koji je umočio u ekonomsku teoriju- novostvorenu vrijednost. Mali milijun puta sam spomenuo produktivnost. Financ Ministar preko noći se osvijestio i on opijen pobjedama. Posebno partijske. Ko je tu koga pobijedio. Ko je pobijedio ? Oni iz kom partije ili oni drugi.
Nije važno. Važno da ćemo svaki dan slušati o nikad većoj zaposlenosti, grandioznim poduhvatima i nikad većim plaćama. Koje su i dalje na začelju u EU. 
  Nažalost produktivnost nam je postala kronikus boleština. Ne na radnim mjestima, proizvodnim. Ta produktivnost je ravna onoj iz EU no nabujala administracija ju svela na smijuriju.
Trenutno su istrgovali sa partnerima po pitanju vrhunskih tajnika a ap pomaže financ ministru da i dalje paničari. Više ne za 1,6 milijardi € nego sa oko dvije 2 milijarde.
    Otkud to meni. Treba bivše trgovačke partnere SDS-a razmjestiti po savjetničkim državnim poslovima i javnim poduzećima.
Dakle, jedan ministar, zamjenik, par pomoćnika, nekoliko tajnika i nadglednici savjetnici. Kao da smo Amerika. Mislim na veličinu države. Onako usput USA ima Vladu od 15 ministara.
   Bilo je ono nekakve samohvale kako će racionalizirati državu, Vladu, gradove, općine, lokalne samouprave. Nikad veća zaposlenost. To je bila patka. liti mala šala za velikog Makijavelija. Sve za vlast
    Savjet financ ministru. Neka počinju štedjeti na ministarstvima. Neka ih ukinu i biće egal štednji, preporučnoj. Idealno rješenje ako se sami ukinu. 
Ima još rješenja. Upis obveznica, trezoraca, blagajničke zapise, komercijalne zapise recimo dospijeće na 10 godina. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 17 JULY 2024 05:33 )

 

Trka Subotica 2024- Pobjednika ko šodra u Dravi

    U nedostatku ozbiljnih trka. Mislim na EU kupove. Ima ih, samo sam ja Uspješno izbjegao, recimo Gösselsdorfersee Volkstriathlon. Mada je ista potrošnja organizma bicikliranje do Bistrice. Kukavički sam izbjegao trčanje 7km po bregima.
    A onda sam kompezirao na Velikoj trci 13.07 u Maloj Subotici sa prvim mjestom ispred pajdaša Zvonkeca iz Kotoribe. I to baš kad je Trump imao sreću da se malo nakloni na mikrofon i metak prozujao kroz uho. Sličnu sreću je imao Turgut Özal u Parlamentu. Za govornicom je mahao desnom rukom. Po pucnju svi iza su pali pod stolce a on u trenu stoji mirno a onda se uhvati lijevom rukom za desnu. Metak ga pogodio u palac. No sreću nije imao kad je postao predsjednik. Maknuli ga. Imao je prisilni srčani udar. Nudio je političko rješenja turskih-kurdskih odnosa. 
  Jučer. Glavni junak pobjednički, opet se pohvalio da je pobijedio sa 84 000 glasova. Kakva je to pobjeda ako su 2/3 članova bili protiv. Podsjetnik članova ima 210 000. Kao jedini kandidat mogao je pobijediti i sa jednim glasom. Ili ipak ima samo toliko članova a napumpana brojka krije drugu stranu priče kako je blagajna puna. Čudna činjenica blagajna puna, plaća se članarina a ne glasa se. 
   Još jedna informacija. AP se hvalio da ima nekoliko kanditata da pobijede Predsjednika Milanovića. On se složio sa mnom da bi bilo dobro da se sučele on i Plenković i onda prasnuo u opušten poduži smijeh. Poručio mu da se ne skriva iza kandidata koji su bez ikakvih izgleda u pobjedu. Svi junaci ponikoše nikom na čelu sa glavnim likom. 
  Ima još pobjednika. Zovu ih Imovinski pokret. Dobiće od traženih 15 tajnika 9. Ako će biti tajnici ko ministri biće veselja. Uz ostalnih 36. To će biti tajnička Vlada ili bolje rečeno tajna Vlada. Kad je već u eseju Milanović, za njegove Vlade bilo je, samo ministar i zamjenik. Sad ima zamjenika pa par pomoćnika i po 5 tajnika. Negdje sam čuo da je zaposlenost nikada veća. To je jadna istina ali i istovremena laž. 1989 bilo ih 300 000 više zaposlenih ali nije bilo 600 000 iseljenih i useljenih 150 000 šljakera.
 Čeka nas hvalisava veća prosječna plaća ali veća inflacija. Plaća i inflacija ruši produktivnost. Molim Savića da uputi ap na ekonomsku teoriju, pobjedničku.
 

Strateške Narodne obveznice

   Zluradi novinaru raspisali se o debaklu ministra Primorca s njegovim narodnim obveznicama. Ekonomski guru je taj pokušaj popratio. Ja mislim da je to jako dobro.
Ne dobro. Izvrsno. Narodne obveznice od punoljetnog naroda kupilo 0,21 %. Zato su ih nazvali narodne.
   Upisali ih perači preostalih 4,7 milijardi kuna koje su još u slamaricama. Kao i indikativnih 40 000 stanova u ZG a koji ne troše ni 1 kWh struje godinama. Kvadrat stana u ZG kao u Londonu.
  Strateška financijska politika za vođenja države. Ja mislim da je to dobro. Kao i strateški plan spašavanja Varteksa koji je strateški propao. Propao plan a usput i Varteks.
Zanimljivo. Krivac je grad Varaždin /vodi ga SDP/ jer je tražio naplatu komunalija od Varteksa. Dakle nisu krivci razno razni uništavači Varteksa i to na očigled institucija sistema već zakonita tražbina. 
   Strateški je bilo najvažnije da se priča o strateškim poduhvatima ikad zabilježeni u povijesti Hrvatske. Strateški simpatični dobar potez. Šnajdericu za direktoricu Varteksa. Nobel osiguran. Provjereno i nezabilježeno u zapadnim zemljama da takav vrhunski karizmatski kadar spašava ili uopće vodi poslovni plan, strateški.
  Nismo mi USA. Kad su za spasitelja Chryslera postavili Lee Iacocca, oca Ford Mustanga. Prije toga Henry Ford II pozvao je Iacoccu u svoj ured i otpustio ga, uz riječi :nekada vam se netko naprosto ne sviđa.
    Plaća 1,1 milijuna $ godišnja kad je predsjednik USA imao 200 000  $. Naši doveli šnajdericu da skroji propast u stečaj.
 

Državno prvenstvo u super sprint triatlonu

    Kostrena. 29.06. Otvoreno državno prvenstvo u super sprint triatlonu. Prijavilo se 250 takmičara. Trka se bodovala i za Alpe Adria triatlon kup. U raspisu je posebno naznačeno: zbog tehničko sigurnosnih razloga primjenjuju se vremenski limiti. 
Za muške, plivanje određeno 8 minuta što je za mnoge bilo science fiction. Poslije plivanja treba trčati uzbrdo 200 m do tranzicije. Ukupni limit za trku 40 minuta. Kod muških triatlonaca samo je 28 došlo u limitu. Od toga 5 stranaca. Nisu samo limiti bili nevolja nego i uvjeti natjecanja. Triatlonski znalci znaju da ima ograničenja u odnosu razlike temperature voda/zrak za hladnog vremena. Isto vrijedi kad su temperature visoke. Tako se trka prekida kad se temperatura popne iznad 32 stupnja u hladu. 
  Startalo se na 33, 4 stupnjeva u 13 i 45 min dok je na suncu prije starta bilo 45 stupnjeva. Organizator se u raspisu ogradio za bilo koju odgovornost a na samom startu pozvao je startere da odustanu ako se ne osjećaju zdravstveno sposobni za teške uvjete trke. Zbog teških uvjeta organizator je odustao od limita.
     Za TK Varaždina nastupili su Sir Zlatko- treće mjesto. Tumpić Zvonimir i Pichler prva mjesta u svojoj kategoriji. I osvojeni dodatni bodovi za Alpe Adria kup. 
Pichler je imao zadovoljstvo da je na trčanju /3 kruga/ u jednom krugu prestigao svog predsjednika kluba iz HSV-a. Nije bilo to jedino iznenađenje na utrci. Zvonimir je bio iznimno takmičarski nadahnut pa je na biciklu bio brži od Sira i Pichlera. Prosjek 30 km/sat a staza sa 10 uspona. Na trčanju /2,9 km/ bio je još brži od obojice. Prosječni kilometar istrčao za 5 minuta i 21 sekundi. 
Kao u dobra stara vremena od prije 20 godina. Pichler je imao sramotni kilometar od 6 minuta. Sir 6;45.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 07 JULY 2024 16:12 )

 

Triatlon Ljubljana 2024

    Ljubljana 16.06. dva člana sta se udeležila super sprinta v Ljubljani. Slovenščina za začetek. Spomnil sem se študentskih dni. 
Slab začetek, slaba izvedba, slab zaključek. Rezultat, slab splošni vtis. Katastrofa.
 Prijava ni uspela. Večkrat se prijaviš in nič. Potem zasebno-osebna linija.
Izvedba. Zvonko si je med plavanjem zlomil očala. Predsednik v 4 krogov z bicem, 2 kroga vozil na predrti gumi. Med 73 triatlonci predsednik zasedel 67 mesto. Yupiii.
   Ob koncu tekme sledi proglašenje samo do 50 let. Zvonko in predsednik sta končala med kiki-juniorji. Opomba: Leta 2007 leta so bile na Blejskem olimpijskem triatlonu kategorije do 70 let. Tak.
 Taj dan je blo najboljše prespati. Pozabiti na triatlon.
Ampak to pravzaprav ni res. Na poti nazaj domov smo si privoščili Trojanske krofe. Predsednik pač je dobil dolg iz delovnih dni v Domžalah.
   Foto: predsednik s starim prijateljem Matkom. Večkrat su se udeležili olimpijskega triatlona na Bledu. Predsednik ga imenuje: propadli hrvaški predsednik.
Priimek Josipović. Njegov oče je takoj iz iste vasi nad Baško Vodo.
Še en foto. Dva predsednika, Gerald iz HSV in predsednik TK VŽ, kojem se po proglašenju zmračilo pred očmi.
Veselje pak domoj. Prišli so krofi, eden za tekaškega partnerja. Vseeno čestitke na koncu.
 

Danajci

      Odlutao sam 3000 g.unatrag. Čuvaj se njih kad i darove nose. Misli se na Trojanskog konja. A kakvi su naši darovi. Niže.
 Sabor. Nastavili su darovi i pružena ruka pomirbe od strane ap. Pitanja konkretna, bitna od važnosti za gospodarstvo posebno i za funkcioniranje države. Odgovori prastari, ofucani, demagogija i optužbe na osobnoj razini umjesto ozbiljnosti. Kršitelji Ustava. Kršenje Ustav nije položiti svečanu zakletvu a onda naočigled krasti.
 Hvaliti se rastom BDP-a a ne se pohvaliti i inflacijom. Tu se izvoljevala izjasniti čak i C. Lagarde. Iako ima ulet na svako događanje, ovo svjetsko u Dubrovniku izbjegao. Kao i vojsku. 2 puta. Poslao Savića.
Najvažnije pitanje o nesposobnosti izašlo na svjetlo dana putem zastupnice Benčić. Po pipanju oko Petro$korporejšn-esej od 01.06. Odgovor je bio očekivan. Nikad veća zaposlenost, rast BDP-a, Učka ...... 5 minuta monologa ali odgovora ni. Poslije 1 sata je odgovorio kad je drugom odgovarao, jer mu je netko savjetovao da nije dobro postupio. I tu se proslavio. Da su na tome radili Habijan i Šušnjar !? Gdje krije stroj Vremeplov? To se događalo u 2 mjesecu kad ni on nije čuo za Šušnjara a kamoli da je ministar u duplikatu.
  Digresija o zaposlenosti. Zakon, točnije prozvan Lex Milić. O plaći uhljeba. Tako raste zaposlenost. A kakva je zaposlenost u nas. Crtica iz moje ulice. Sudarila se 2 autobusa. Šoferi, Hrvat 72 godine i Filipinac 45 godina. Ko nas to voza. Ali zaposlenost vrhunska. Danajska ađenda. Ima i druga strana zaposlenosti. Recimo kod soseda. Svako malo mjesto ima neke male firmice i nema iseljavanja iz SLO. Kod nas je sve koncentrirano u Zagrebu onda je Tomašević kriv za kolaps prometa Zagreba. Imbecilni zaključak. Prostorno limitiran a auta sve više. Pogledajmo malo o zaposlenosti kod Orbana i privredi o kojom mi možemo samo sanjati.
   Suzuki se proizvodi u Ostrogonu od 1992, Mercedes-Benz u Kečkemetu od 2012, a Audi u Juri više od dvadeset godina. Pored toga, BMW trenutno gradi novu tvornicu u Debrecenu i  CATL /Kina/ gradi tvornicu baterija s 9000 radnih mjesta u Debrecenu. Dolazi auto BYD u Segedin i još  Great Wall Motors u Pečuhu.
Xi Jinping mu je bio na sat vožnje. Mogao ga ugostiti. Pozvati na brudet, soparnik, crnjaka i Pelješki most. Možda bi i mi dobili nešto za šarafiti. Jednostavnije je sve uvoziti.
   Ja bi se zavukao u mišju rupu na 12 godine na račun susjeda. Ali Milića treba proglasiti nadšefom i dati mu veću plaću. I eto zaposlenosti za hvaliti i pohvaliti.
I o Stefenu, Štefu u Ferrariju. Dobio me je zadnjim govorom u prošlom sazivu Sabora. Međutim, gledam ga iz Brisela. O spontanosti i ostalim bedastoćama ne treba trošiti riječi kao i o smrtnim prijetnjama. Još nije objasnio ništa o autu u kojem je ulovljen. Kao da nije proveo cijeli život u USA.
   Što se tiče govora iz Brisela nastojao je biti uvjerljiv i iskren. Bio je. Na svako pitanje novinara prije odgovora pogledao je u desno. Ni jednom u lijevo. Za obavještajce i čitaće govora tijela, poznato je da bi tada osoba trebala kao govoriti istinu. Prefriganac. 

Zadnja izmjena ( Subota, 15 JUNE 2024 05:46 )

 

Kärntner Meisterschaften Aquathlon 2024

     Nerado sam se odazvao na osobni poziv na prvenstvo Koruške 08.06. Moj razlog nije bio kao ostalima koji nisu došli. Zbog kišnih nepogoda i nevolja mnogi su ostali u toplini doma. Najava je bila kiša a osvanuo sunčani dan. Meni je to bio sedmi dolazak u Ferlach i jako mi je neugodno odnositi toliko željeza od organizatora. Posebno sada kad raste cijena željeza zbog rata u Ukrajini. Bacili su se svi na proizvodnju oružja, naročito na granate. Traži se višak a nema ga. Sedmi dolazak a sa trke otišao sa 10-tim parom kvalitetnih stopalicama sa poznatim logom Aquathlon Ferlach. 
    Drugu subotu zaredom vozim pored Drave. Na svim centralama turbine rade na maksimumu. Pored toga voda se preljeva preko brana. Vode ko šodra u Dravi. Opet ćemo slušati pored tunela Učke i Pelješkog mosta kako je dao jeftinu struju. Da, centrale su amortizirane. KW je badava pa se može hvaliti sa onim što je napravljeno u Yugi. Ista ađenda nedavno u Var. Toplicama. Kaže biće rekonstrukcija. Lako je sad mijenjati školjku u šekretu kad je GK Međimurje izgradilo cijeli hotel bolnicu. Zna se u Yugi. 
  S tim mislima stižem u Reßnig- Badesee. Na WEB-u temperatura vode 21. Organizator malo spustio na 19. Po sektorima između 15 i 17 stupnjeva. Plivam bez neoprena. Bio sam brži od nastupa u Klagenfurtu. Za jednu trku osvojio 3 medalje. Najbitnija Kärntner Meisterschaften. Trka je bila interkontinentalna. Pobjednik Kanađanin Woodrow, U23.
 Poslije trke kolege časte pivom na konto neoprena. Prvu sam rado prihvatio, druga je bila na silu. Treću sam odbio ipak se treba probiti kroz Sloveniju. Bilo je nekoliko zasjeda, lijepo poslijepodne pa su radili prekovremeno. Prošli dani su im bili kišni. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 13 JUNE 2024 05:14 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas58
mod_vvisit_counterJucer197
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11753
mod_vvisit_counterSve1974063
Sponzori