Kakav čušpajz. Prvo da se zadovolji Domovinski pokret, kao ne žele Srbe. Neki ih zovu Imovinski pokret. Onda suluda varijanta, manjine neće u koaliciju osim nekih koji će biti unutra u "piksli" a neki će podržati Vladu izvana a opet će biti u "u piksli". Ko tu koga.. podržava ili uzdržava. Kakva kuhinja. Ako bi bio zločest. Prijatelja koji ga je 8 godina usrdno i svesrdno podupirao i podržavao ama baš u svemu. Biti ću blag. U nekorektnim slučajevima. Isporučio mu prijateljski vritnjak.
Sa riječima da će on to razumjeti.
   Ovo ne kužim. To je kao drveno željezo. Vrhunac. Penava objavi 3 ministra riječima ugledni i poznati.? Onda nema nigdje stvarnog šefa DP. To potvrdi sam Radić. Biće neki koordinator. Moderator u Glavi za sve!!!. Da bi u Saboru njegov član stranke Josić rekao da će biti potpredsjednik Vlade. Još nisu počeli već imamo čušpajz-burlesku. Doznaje se. Ministar komunalni redar. Peternel. Zašto ne. Ako fizikalac /fizičar/ može biti gradočelnik. 
  Pored svega, nezabilježeno u EU, Vlada sa 7 potpredsjednika. 18 ministara. Za grad veličine Berlina. Kamo obećanje da će biti 15 ministara i da će prepoloviti lokalne uhljebe ? Postali smo EU prvaci. Neke jadne države jedva imaju 7 ministarstva. Mogu se hvaliti sa zapošljavanjem i na enormnoj uhljebničkoj zaposlenosti. I to nije sve, Već vidljivo da ovi novi vuku sobom negativnom selekcijom pajdaše. Prijašnji zaposleni će biti zbrinuti jer im se ne može samo tako dati otkaz. I čudom pada nacionalna produktivnost a raste masa plaća. I tako imamo lažne i uspješne pokazatelje iza kojih ne stoji novo stvorena vrijednost.   
   3 DP ministra. Teolog za demografiju ? Pitali ga kad očekuje demografski oporavak. Odgovor Čiribu čiriba. Da nije situacija ozbiljna umro bih od smijeha. Same naznake kako će rješavati ne sluti na dobro. Davati direktne novčane poticaje neće ništa postići. Stara poslovica: ne davati ribu gladnome nego ga nauči loviti.
   Jučer je u Saboru prvi puta spomenuto teorijsko iskustveno pravilo od Zurovca. O tome sam pisao nekoliko puta. Mora se, mora u 3 mjeseca utvrditi stanje /due diligence/ i imaju 3 mjeseci da se donesu politike /odluke i rješenja/. Rezultati moraju biti za 9 do 12 mjeseci.  
   U demografiju se ne bi štel miješati. Ali bez gospodarstva, radnih mjesta, ništa. Zalud vam trud svirači. Kvalitetna sektorska radna mjesta a imamo samo turizam. Dokaz porazni podatak za ap i HDZ, 500 000 najkvalitetnijih i najmlađih pobjegli iz zemlje u kojoj teče med i mlijeko. Kud ih vratiti. U što? Godine frfljanja i fufljanja o uspjesima.  A Stan ? U 8 godina 100% uzletjele cijene na 4000 €. Ni riječ o tome. Vladin osnovni zadatak stvarati okruženje i uvjete za građane. Brinu se samo verbalno isprazniim i demagoškim laprdanjem. To je početak. Uvjeti kvaliteta života. Ima i završetak. Postaviti pitanje  domova za umirovljenike. Starci završavaju po nekim opskurnim šupama gdje živi izgore. Nemaju novac za kvalitetne Domove zbog mizernih penzija. 
    Kad smo bili u socijalizmu lako se došlo do stana a posebno kuće. Dobili se krediti od firme u kojoj si radio. Pola kuće sam izgradio od kredita GK Međimurja. U Čakovcu na Vojnim vrtovima gradili smo kuće. Roh Bau ili ključ u ruke. Sve na kredit. Kolega Josip J. iz kancelariji dobio 30000 DEM. U potpunosti izgradio kuću u Strahonincu. Odlazio sam često u Mađarsku. Oni su imali još bolji model. Odmah po zaposlenju dobio bi se stan. Mjesečna Rata se zimala od plaće. I danas imaju neki sličan model, da mladež ne živi sa starcima kao naši do 40 godine.