Ludibreg 18.3. subota. Idem na trku tužan a istovremeno i sretan. Tužan kolika je bešćutnost HDZ-etove većine u Saboru i njihovih pristaša, stališa. Pokazali su pravo lice demokracije a posebno suosjećanje za bližnje, empatije i brige po USTAVU. 
   Nijedna Vlada nije imala toliko korumpiranih ministara a neki su prebačeni u hladovinu Sabora na 6+6 mjeseci. Ti isti su digli ruku za majku umrlog djeteta sa posebnim potrebama. Marš drugi dan raditi. 
Iako je predlagateljica / 6 mjeseci/ gđa Mrak Taritaš prije glasanja molila da HDZ-e slobodno stavi na glasanje kao svoj prijedlog. Glasali su po naredbi AP. Ne. 
Sretan sam jer ih propisno ogadio G. Vojković u Indexu. Posebno sam sretan da će im se za gnjusan "ne" nabijati na nos dok su živi. 
Na djelu je moralnost i demagogija na sceni. Zastupnica Lukačić /invalid/ rekla ništa od toga. Pa su dali bljutavo objašnjenje da će oni sveobuhvatno donijeti snažan i pravovremeni Zakon. Javnost je unisono orkestralno odmah negodovala. Na to negodovanje AP od straha za svoju stolicu na brzinu je sazvao konferenciju da stiša buru u javnosti.
   To se dogodilo odmah u ponedjeljak 20.03. U 18 sati i nešto. AP je jako osjetljiv na svoj lik i djelo /u pitanju je vlast/, tankoćutan i nježan ko tratinčica. Za glasački debakl u Saboru. Srbi za takav čin imaju uzrečicu: prdnuli su u čabar. Moj otac bi rekao pokakali su motku. AP je rekao znakovi rečenicu. Zakon je će biti pravodoban, snažan, koncizan, bla, bla...dobiće 10 mjeseci naknade poslije smrti djeteta ali će ministar dodati još neke pogodnosti što je on pripremao već dugo u Zakonu. 
     Pa da. Dugo ga je pisao. Unatrag 48 sati, kad je išao Lola Kati.    
    I tako je trka iz centra Svijeta pala u treći plan iako su bile dvije trkačke discipline. Od 10 km i 4 km.Od 10 km bila je za Sjeverozapadni kup. Ove godine bez mene. Nastupio sam na 4 km. Točnije vukao sam lijevu nogu isto kao Putin desnu. Trudio sam se da me konkurencija ne prestigne. Stari znanac još iz one države a trkački partner našeg nikad neprežaljenog Bandića, car Halili Kamer bio je 4. Vrijeme moje, bijednih 22 minute. Iza mene ostao je uporni Zvonkec /Cmrečki/, kojeg na foto nema jer nije ušao u Zakon. AP je rekao, Zvonkec /Frka Petešić/ vrati slajd....   

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 MARCH 2023 05:43 )