Nedelja, 23.04.24. Polumaraton. Uz njega i građanska trka na 5 km i pridruženi vatrogasci iz Javnih postrojbi, profesionalnih i DVD-a. 
Trojica članova nastupili na 5 km a  predsjednik kluba i na vatrogasnoj. Uzeo je tri odličja. Uspio završiti trku i biti dva puta drugi. U vatrogasnoj trci bio je bolji trkač mlađi 12 godina, Rajko Smrzlić, jer nema kategorije M70. Pa je bilo proglašenje u M 60. Predsjedniku se smrzle suze za zlatom. U građanskoj M 70 bolji je bio Perica. Prošle godine bilo je obrnuto. Ponekad se umiješa sudbina u znaku koljena. Mala utjeha je bila u dobrom vojničkom grahu sljubljenim sa točenim pivom. I domaći kolači.  
    Za drugo mjesto kaznili ga litrom Zelenog silvanera iz vinarije Novak te bučinim djevičanskim crnim uljem, litra Bister i 0,5 litra od Žmegača. Posebno su ga obradovali sa novčanom nagradom od 75 €. Svaki učesnik dobio majicu dry fit i još neke sitnice.
Predsjednika u utorak čeka ispit na magnetskoj rezonanci da dozna koje ga rješenje čeka za koljeno. Tehnika će dati svoju ocjenu. Po domaćem bi rekli otišla baba sa kolačima. 
Ostala dvojica, Zvonimir Tumpić i Zlatko Sir uspješno su isporučili svoje fizičke sposobnosti.   
 Unatoč izvrsnim uvjetima, sunčano, idealan pritisak i temperatura sa pjesničkim lahorom od 733 takmičara 41 je odustalo.