Zbog obveza nisam jučer nisam bio pri sebi pa imam informacije iz druge ruke. Rešetalo se guvernera o čemu pišem već godinama, da HNB ne radi svoj posao, nema monetarne politike. Moj profesor Šokman /10.01.37 Sračinec/ i viceguverner okreće se u grobu. Veliki broj zastupnika je opaljivalo šamare guverneru. On mrtav hladan. Baš ga briga i za one neodgovorne izjave prošle godine i najave a ove je okrenuo tjurak, rekli bi Srbi. Zanimljivo pitanje od znalca Troskota gdje su nestale 25 milijardi  €.  Odgovor ???  Ima ih koji brane ekonomiju u državi kao Grozdana Perić /HDZ/ koja je sve zgrozila svojom ekonomskom pismenošću tvrdeći da svi kritičari nemaju pojma. Panično i manično. Pod hitno joj treba provjeriti znanje iz ekonomije. I ko je bio mentor kada je diplomirala. Budući da sebe smatra da je ekonomski guru. Na kraju eseja neka objasni makroekonomsku neravnotežu.
    Panika je i kod AP. Nacional je pisao o Vanji Marušić i odmah je uletio AP sa demantijem. Kaže. Nacional piše nebuloze, boze. Je piše nebuloze jer se AP našao u transkriptu između Gabi i Jose. Kad smo kod Jose, župan Jelić tvrdi kad je preuzeo grad Knin, našao je prihode i rashode u kunu, 50 milijuna. Dobra štela. A u stvarnosti dugovi su bili 125 milijuna koje je sve u potpunisti sanirao. Još je dodao da svugdje gdje su preuzeli vlast stanje se financijski popravilo. Da, boza nebuloza.       
     I sad primjećujemo. Više nema uzdignutog čela. Ni podizanja kože čela prema kosi. Gard glave je spušten i izbečene oči. Postao je nervozan, kenjkav, cendrav, zajedljiv, plačljiv, mušičav i sitničav. Potpuno se pogubio. I dalje ponavlja sve što je učinio da je bilo izvrsno. Rezultati. Biću opet prorok. Jao si ga nama kad se pipa novaca iz EU zatvori.
    Ovo je za Perićku. Jedan ministar / neću ga imenovati/ izgleda je dobio krivi šalabahter pa se hvalio. A izgledalo je to ovako što je i istina, da najviše novca dolazi iz EU. Od toga je 80 %  /!/ je investicija i daje rast BDP od 5 % !?. Predvidjeli su, najnovije rast u ovoj 2023 od 2,2 % !!  Znači ništa od obećanih  6%. 
  AP treba nabaviti malo boljeg makroekonomistu ili dobrog muljatora za konvergenciju.
Ako će rast biti od 2,2 % onda mi ništa ne radimo, nešto turizam. Bez EU mi smo u minusu 2,8 % što je katastrofa a ako dodamo inflaciju mi uredno napredujemo unazad sa 15%. Predvidjeli su inflaciju od 7%. Kako će proći zahtjevi za povećanje plaća. Pljušte iz svih tercijarnih sektora.
   Imamo nelogičnost. Plaće su male. Samohvala AP da se dižu plaće, najviše ikada. BDP Strmoglavo realno pada. Proračun pun ko brod. Smanjili zaduženost.
Molim Perićku koja se razumije u ekonomiju da razmrsi ovaj Gordijski čvor. Aleksandar Veliki mirno pajki u Veneciji pa ne može pomoći.
Informacija za ljubitelje armiranog željeza. Kod stare Vame došla su opet 2 puna šlepera.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 27 APRIL 2023 06:01 )