Frka. Odjednom mnogo Frka/e/. Ovaj puta bez Zvonkeca. Petešića. U HR da. Posebno je bilo 13.05. u Frkanovcu. 3,5 klupska takmičara nastupilo je na teškoj brežnoj, blatnoj, plivajućoj, klizavo travnatoj trci, uz ovih dana, nezaobilaznu kišici. Mladen je bio izvrstan na 10 km, kategorija M60, 2 mjesto. Zvonko M70, odličan na 4,6 km 2 mjesto. Bio bi i bolji da zbog slabe vidljivosti i guste kiše, umjesto da uskoči u pun jarak vode, doskočio koljenom na asfalt. Alarmirao i armirao koljeno. Zlatko u M60, 6 mjesto. Za polovičnog takmičara 1 mjesto, kat M70. Koliko sam bio loš. Km 7,44 a prošle godine na 10 km, 1km 6,44. Foto: 
   Klopa pogođena, pečeno bijelo pileće meso i krumpir salata sa bučinim uljem. I pivo za povrat u prvobitno stanje, B vitamini. Sve u svemu odlično subotnje poslijepodne. 
  Obično se kaže da se po jutru dan poznaje. Nije dobro počeo. Frka i to gadna. Gledam vijesti s Mirogoja. Građanin ap priča o svakodnevnim prijetnama. Novinari u čudu? Ma nije moguće. Je, ozbiljno vam kažem. Evo do sada /10 sati/ Božinović, Koliko sam ga ja razumio, kaže, stiglo 5 /pet/?? prijetnji. Pitanje. Ne jedno. Ne. Dva. Zašto se prijeti ?  Da li zato što teče med i mlijeko u HR. Takvo stanje ocjenjuju, građanin ap i njegovi trabanti. Iako su mu svi iz tercijarnog sektora najavilo štrajkove. Frka. Možda se prijeti zbog silnih reformi. Kojih u 7 godina ima napretek. Beskonačno. U matematici to je 0/1. Ima reforme. Poreznog sustava, reforme koje su samo pogodovala eliti. Katarina Peović  nazvala ih radnička aristokracija. Ja bih ostao na crvenoj aristokraciji. Ostatak ostataka komunističkih kadrova, kao Grlićev tatek i nastavak na potomstvo istih crvenih. Pa čak i potomaka udbaša.  
Tako da po meni nema razloga prijetiti. Ja mogu prijetiti. Neka ap pod hitno zatvori Pandorinu škrinju. Jer, Bracek nebu dobro. Biće Frka.   
   Svjestan sam da ja mogu biti u krivu. Stoga kao malo đače, konzultiram vrhunskog logičara i moralistu, Sokrata. 
Koji su to mamlazi koji unaprijed najavljuju prijetnju. Možda je to po modelu: to Roks samo razvali.  Roks je bivši ministar /trenutno ima slatke brige jer ima zadovoljstvo razgovarati sa EU tužilaštvom/ koji je sam sebe pod tim nikom hvalio po forumima. 
    Za kraj eseja. Pohvala ap jer je na Twitteru objavio da je razgovarao sa županima stradalih u poplavama.  Dok druge Vlade rade, naš vladar razgovara i daje podršku. U 7 godina ništa za zaštitu od poplava. Dogovara se da će graditi nasipe. Drugi "glupi" narodi produbljuju korita rijeka. U Njemačkoj u donjem dijelu Dunava vadi se šoder i vozi prema izvorištu. Kod nas, još malo pa će nasipi biti u visini krovova. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 13:38 )