Ne, nije više o katastrofalnoj poplavi. Božinović je danas šokantno najavio da će se Zrmanja izumljivo, izmuljivati. Šok. U ovim teškim i tužnim trenucima za postradale ukazao se mali dašak optimizma. Ali ima i veći šok, posebno je mene šokiralo. 
  Ostaje nam da vjerujemo u sebe i našeg spasitelja ap. O šoku niže.
  Među 15 najuspješnijih smo zemalja svijeta. Nije postavljena rang lista ali smo među prvih 7. To ne tvrdim ja, nego ministar Erlić koji je zadao spitzen datum 2030 da ćemo biti najbolja zemlja na svijetu. Sada smo po razvijenosti u sredini EU. Prvi smo u najčešćim rejtinzima koje nam udjeljuju status sve 3 rejting agencije, s osnova rasta BDP-a. Treća zemlja u EU po rastu BDP-a. Najveći rast turizma u EU. Najsigurnija zemlja u EU. Dobro imamo neke teroriste ali to ne moramo uzeti za ozbiljno. Ostalo je nejasno da li su domaći ili su uvezeni. Ako su iz uvoza trebalo se naglasati čiji su, da nam se dogodi slučaj Feniks baš na današnji dan 20.05 1972. Kad su ušli u Jugoslaviju kod Dravograda. Kakva slučajnost. Mimoišli su se sa Brozom. Dok su se snašli, auto samo sa šoferom i Brozom nestao sa ceste jer je Joška bio u lovu. Odluka je pala da se prebace kamionom Radenske u Bosnu. I završili ustanak.
   Ima još uspješnih poduhvata. Poznato da smo treća po smrtnosti od Covida u EU i 7 u svijetu.
Stoga me šokiralo da nisu pozvali našeg premijera sa takvim isporučenim rezultatima na samit 7 najrazvijenijih u Japan. 
Šok je što se događa komšiji Vučiću. Taman su se na sesiji u Davosu 19.01.23 dobro napričali i sad šok. Vučić je tjedan dana ranije protest nazvao nebitnom temom od 1000 protestnih građana. Sad su ga šokirali jer ih bilo 1001 /noć/ u protestu i vikali ODLAZI. Bilo je ih malo ali su popunili dvosmjerne ulice od Skupštine, Bulevara Aleksandra /nekad Revolucije/ preko  Gazele, N. Beograda, pa preko Brankovog mosta opet do iza Skupštine po Kosovskoj ulici. Nekad se zvala Kosovskih brigada.
   Da sperem bljutavost ovih šokova, crtica vezana za tu ulicu. Štrajk rudara na Kosovu 1989 naznačio je raspad Jugoslavije. Sin rudara, Šuvar ih zamolio da prestanu štrajkati. Istog trena Lazar Mojsov držao je dramatičnu skupštinu Juge. Predsjeda on sjednicom kad mu pod prozorom netko zaurla: koljači, koljači....  Preneraženi Lazar ostane bez riječi  a nastala tišina bila je kao ona kada je držao govor Hruščov na 20 Kongresu partije o kultu ličnosti i Staljinovoj vladavini. Tad su neki od šoka počeli povračati. A bilo je i umrlih.
Mi nismo u Skupštini povraćali ali smo nagrnuli na prozore da vidimo što je. Jel revolucija počela u Bgd ili se što se to bijeli u gori zelenoj. Nit je snijeg nit je to čador Ali paše već je to bio samo jedan Shok /Šiptar/. Kad nas je spazio na prozorima, razdere se još jače: koljači, koljači. Lazar dođe k sebi od šoka i drekne: osiguranje van i izdegenečite ga. Što znači degenečiti /izraz koji voli  Antun Vrdoljak/ ne znam ali crno se pisalo galamđiji.
    Izleteše dvojica sa isukanim  pendrecima. Šok  gura mrtav hladan svoju trgovinu na kotačima i dalje viče: Koljači, koljači, bakljave, hurmašice. 

Zadnja izmjena ( Subota, 20 Svibanj 2023 13:59 )