Samo stručno i znanstveno. Da se u kojem slučaju razumiju u svoj posao u svoju ustavnu i društvenu odgovornost, onda bi Vlada znala da stvara okvir za funkcioniranje države  a ne da stalno upada u tuđi jagodnjak. Tako su do sada 5 puta provodili porezne reforme. Ispada da su stalno nešto radili. Mogli su to odjednom a ne mačku rezati 5 puta rep. Osim toga, nitko nije primjetio da ovu reformu nisu stavili u strateški razvoj do 2030. 
Kakva je stručnost i znanje. Imaju vrhunskog stručnjaka /ap/ koji je na zalasku Jugoslavije, 5 minuta prije raspada piše panegirik Kardelju. Kad je toliko upućen u financije i monetarnu politiku, onda je trebao biti upoznat, sa petoljetkama. Ne biti poeta, nego znati kako se komunicira i isporučuje proračun. Razlog reforme ?Da osiguraju izbornu pobjedu napravili su velebnu prezentaciju i to za od 0 do 40 €. Ja sam mislio da ispod 500 €  neće biti povećanja plaće. Koliko izgubljenog vremena i galame. A1 najavio poskupljenje i ode povećanje. Jeftino i loše povećanje. Jeftina politika. Zanimljivo, dok se ap hvalio kako pomaže građanima sa reformom u Saboru su bili protiv da se donese Zakon o agencijama /kamatarima/ za naplatu dugovanja. Ako pojedinac kamatari onda je to kriminal a ako to radi agencija bez kontrole ijedne institucije u državi onda je to legalan posao.
   Koliki su znalci. Uspješno su zadali da će biti u proračunu rupa od 18 milijardi kuna a sad osvanuo 1,75 milijardi viška.Toliko o planiranju i konvergencije. 
Istovremeno larmaju koliko su veliki oporbeni gradovi uprihodili i kao to nisu potrošili. Posebno je glasan Marko Pavić propali ministar dva puta i poznat po kupovini parfema za ljepši spol na račun istog tog proračuna. I najpoznatiji saborski uspješni alpinista. 
Ap i ostali jadnici to ne razumije kako se voli služiti terminom njihova Perićka. Stvar je veoma jednostavna i kod proračuna i kod viška u gradovima. Inflacija koja se po meni najviše generira unutar granica HR zbog nesposobnost i nepoznavanja discipline makroekonomije. Rezultirala je uvođenje €. I € ju i dalje hrani u hrani i energentima. Podizale su se nerezonski i protuzakonski cijene. I to godinu dana unaprijed. Vlada i ap su pajkili po tom pitanju ali su bili razbuđeni za prekrajanje izbornih jedinica. Jasno da nisam lajbek ko ovi iz eseja, ima i uvozne inflacije. Ali odgovorni /zna se/ nisu ništa poduzeli ni prema jednoj inflaciji na čelu sa HNB.-om. 
   Zanimljivost za kraj. Ap neće reći koji su krojači izbornih jedinice. Činovnik iz ministarstva je bez veze ponudio Zakon. Oporba tvrdi da je to kao Lex Agrokorpa i da su krojači "Riječkih krpica". Ressler, Šeks, Anušić i Malenica. Riječka krpica 1868 a danas INA. Uspjeli su Matulje spojiti zamalo sa Srijemom-Petrovaradinom