Pola sata čušpajza. Nisam gledao, da mogu večerati bez povraćanja. Ek. komentatori su po starom dobrom običaju ismijali isporuke. Pohvalio se da su plaće narasle po mjerama statističkih vrijednosti preko 55%. Počinjem opravdano sumnjati u inteligenciju ap. Penzije narasle 37% po ap. Pa sad očekujem da penzioneri glasaju za one koji se tako brinu za one koji su ih školovali i dali im kruh u ruke. Krasno im je ap uzvratio. 
Fenix znači nije terorizam kako je ap najavljivao. Ispalo da su Uvozni mineri, koji su bili naivni i tražili pare. Teško su pogriješili, zakasnili su.
Ministar kojeg ni vlastita majka ne razumije /po predsjedniku Milanoviću/ uspio je 300 % potrošiti uspješno EU bespovratne pare za potres i to na vrijeme. Mada uz malu odgodu od 3 godine. Financijaši bi rekli, potres su riješili uz poček. Eh, ima sitan problem. Kućica slobodica bude čekala još par godine da izgrade. 
  Najvažnije da kuće u Zgb i na Banovini uopće nisu obnovljene. Bitno. Da je ministar sprčkao novac. To je još jedna vrhunska isporuka bedastoće. A novinari lujke. Pa pitaju kako će sad riješiti postradale. Najgluplji gluplji lakonsko odgovor: iz proračuna.
Kolektivna inteligencija na propitivanje. Zar nisu mogli odmah zagrabiti u državnu kasu i ljudi se ne bi patili 3 godine u kontejnerima ili straćarama,  kod obitelji ibogtepitajgdjesvene. Ili da si ljudi sami izgrade ili poprave. Tek sad poslije 3 godine dali su tu mogućnost. Intersatno u svojih 7 godina ap nikad priznao da je nešto pogrešno napravljeno.
 Sve je velebno, grandiozno, pravovremeno, veličanstveno, kolosalno, epohalno, nitko do sad, neponovljivo i nevjerojatno, pošteno. Uz komentar docirajući: ja mislim da je to dobro. Moj otac je stalno na "misliti" bez krzmanja znao reći. Misliti je drek znati.
Ispalo je da su isprobavali svoj uhljebarij herbarij na sirotim ljudima. Mijenjali ministre kao na Fordovoj traci uz tihi rad, ne za dobro građana, kako su položili zakletvu, nego za sebe i svoje.
Pompozna najava reforme. Bacanja novca i vremena bez veze a inflacija to već svela u normalu. 
A kako bi to priučeni ekonomista riješio. Davno sam predložio. Prvo nemamo socijalnu kartu. Ali imamo spisak birača kojih je više nego stanovnika u HR. Kad bi bila socijalna karta, moglo bi se urediti knjige, prijevoz i prehrana u školama. Ne svima. Siromašni plaćaju te pogodnosti. Tajkunima. 
  Najvažnije, soc.karta bila bi mjera za dobivanje svaki mjesec vaučer. Onaj koji bi vaučer mijenjao za novac ostao bi bez potpore a pomagaću drastična novčana kazna.
 Svi bi bili na dobitku. Država bi dobila natrag pare i povećanje BDP-a. Sirotinja bi vaučer odmah potrošila. Tu završam a početak je za izvješće koje je nenadano osvanulo na stranici Min. financija od MMMF-a