Prije stanovitog vremena bila je samohvala o rastu BDP-a, pa da će inflacija pasti na 2 % od naših vrhunskih vladajućih stručnjaka na čelu od ap i guvernera NBH. Bilo mi je sumnjivo kako orkestrirano zajednički imaju iste podatke. Vlada i NBH. U ozbiljnim zemljama koje imaju državnu centralnu banku ne idu niz dlaku političarima. HNB ne radi ono za što joj je primarno, očuvanje cijena. Nebitno i neteme su primarne. Cijeli komprimitirajući slučaj zaboravim.
   Tražeći neke podatke svratim na stranicu Min. financija i naiđem na izvješće Misije MMF. Dakle nisu Misiju pompozno najavili ali su se koristili njezini podaci. Misija navodi da su HR vlasti pristale na objavu izvještaja. Hvala na konferenciji ap a i guvernera, nisu komentirali duboko zabrinjavajuće podatke. Pored 36 savjetnika u Vladi i desetak pomoćnika i zamjenika guvernera nismo u stanju dobiti relevantne podatke gdje brodi naš brod. Nego nam to drugi izračunavaju.
Pa kad smo kod tih podataka, kamo nestao rast od 6% BDP-a. Spao na samo 2,2%. Već sam spomenuo. Predvidjeli su proračunsku rupu od 18 milijardi a ono skoro 2 u plusu. Kakvo je to planiranje. Branko Horvat se slatko smije sa sv. Petrom. Ovim doktorskim meštrima treba rebalans proračuna ne za par mjeseci nego na dnevnoj bazi. 
MMMF u dijelu Fiskalne politike, traži spisak kućanstava i reforma socijale te predlažu za sirotinju vaučere. U strukturnim politikama, kažu nema reformi / 7 godina fijuk/ i povećati produktivnost. Ha, ha, ha. Možda za 77 godina. Ništa od Poreza na  imovinu jer vodi u sigurnu propast na izborima. 
A kako je to izgledalo u velikom intervjuu u Globusu 16.12.2020. Kojeg sam sačuvao jer sve što ap obeća danas, sutra je to netema. Za svaki sljedeći dan izmišlja neke nove teme u kojima je pametan, sposoban pravovremen, sve odjednom rješava i samo juri naprijed u nove pobjede. Kako je rekao Predsjednik Milanović- Kumrovečka škola. 
  Nahvalio reforme u Globusu, podcrtao sam ih, dokazao da parazitiramo na novcu EU. Pitanje, gdje je novac. Novinar je pitao za skepticizam prof Bičanića. Nije direktno odgovorio već je izvukao alibi da je Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021-2023 radilo 12 ekspertnih timova. Nažalost kao u svim krucijalnim politikama jadno i bijedno. Dokaz potres i poplave. Sav program je prepisan iz školskih uđbenika. 
Gdje je problem. U znanju, rješavanju problema, istinskih stručnjaka a ne partijskih uhljeba i manje demagogije i konferencija. Znači samo reforme ili bi Bandić rekel-idemo delat. 
Zadnja porazna informacija. Mato Crkvenac nije imao ni kune bespovratnih fondova, čak je morao sanirati kredite od Šukera po 9% !??!. Na raspolaganju je imao 450% manje novaca od ap. A napravio 2 puta više koristi državi. Vrijeme je da ap počne delati makar još par mjeseci do izbora.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 04 JUNE 2023 05:41 )