Iznimno uspješan plasman euroobveznice Republike Hrvatske u prvoj transakciji na međunarodnom tržištu kapitala nakon ulaska u europodručje. Gledam našu dalekovidnicu, Katedralu duha, duhovnosti, istine i pravovremenih vrhunskih informacija.
 Neki glavonja koji se voli igrati alpiniste daje informaciju novinarima a ovi nepismeni i glupi ne provjeravaju vijesti. Derali su klupe i trošili naš novac uplaćen za njihovo školovanje a naučili su biti poslušne sluge. Temelj vijesti- 5 W -Who (tko), What (što), When ( kada), Where (gdje), Why (zašto), te How (kako). Udarna vijesti je kako su se investitori doslovno potukli da upišu naše obveznice. Potražnja 6,4 milijardi a prodano 1,5 milijardi €. 
   I tako red bezveznih vijesti, pa red obveznica ko međimurska gibanica i na vrhu vrhnje. Pustili  finac ministra koji se hvalio nekakvim  reformama. Fantomskim. Izgleda da taj ne čita ni vlastitu stranicu u ministarstvu gdje radi. Molim ga da pročita izvješće MMMF-a
Uporno i uredno tratim vrijeme, čekajući najvažniju vijest koje nema. 
   Da čujem za koliko su domaće ulagače zajebali. Ali ima objašnjenje, montipajtonovsko.
Razina ostvarenog interesa, kao i postignuti konačni uvjeti izdanja snažna su potvrda kredibiliteta Republike Hrvatske kao izdavatelja na međunarodnom tržištu, te povjerenja ulagatelje u gospodarstvo i javni dug Republike Hrvatske, posebice nakon ulaska u europodručje i Schengen od 1. siječnja 2023.
  Nije mi jasno kakve veze ima kredibilitet, kad zajam moraš vratiti. Ima još voda, zemlje, šuma, obale...ili pak EU područje ili pak Schengen. I tako taj zajam čeka nekog drugog Milanovića koji će ga morati vratiti.
Jedina veza je prinos. Domaćima su uvalili 3,65 kad je inflacija frktala sa 13 % Sada kao pada, samo još malo pa je neće biti. Pa su tako šengensko široke ruke dali prinos od 4,047. Kao što sam u 2 mjesecu najavio inflacija je svoje uzela. A da u HR nešto duboko ne valja kad je jučer u Saboru Hrebak objašnjavao ekonomiju. Policajac. Nije jedini političar opće prakse imamo liječnike "opće prakse"
  Liječnik i gradski vijećnik koji je dizao ruku da se može Bandić obijesno zaduživati, nije sazvao konferenciju i bijesno kritizirao novo zaduženje pored svim onih šlepera koji dovoze bespovratne milijarde €. Di su pare? Ali je jadnog Tomaševića prozvao za kredit a bio je reprogram Bandićeva kredita i uz manju kamatu.
  Toliko o poštenju i liječničkoj moralu. Ništa čudno, ima dobar background od mamice koja pored basnoslovne plaće, dodjeljivala nezakonite penzije zbog čega je uredno zatvorski kažnjena. Odgoj, kućni.
Čemu zaduživanje sada. Kad je proračun pun ko brod. Treba platiti povećanja plaća i kupiti izbore. A možda se nekome spašava kapital, jer zapadne banke naplaćuju čuvanje lovice. Zaduženje proglašeno vrhunskom isporukom.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 08 JUNE 2023 04:55 )