Kad ap naleti na stručno šamaranje i nema ozbiljnog ili barem prikladnog odgovora onda pribjegava difamaciji, kleveti i posredno blaćanje. Dakle predsjednik Vrhovnog suda pošalje pismo ap. Ovaj kaže da ga nije mogao pročitati a zamjera P suda što je prvo iznio problem u javnost. Čitaj važne dokumente a manje mudrovati i klevetati. Predsjednik suda  alarmantno upozorava da je sudstvo u rasulu. Štete se broje u milijunima €. Neki investitori su odustali od namjere riječima, kad postanete ozbiljna zemlja. Pa se tako ap našao strašno pogođen kad P suda kaže da u demokratskim zemljama imaju i normalne plaće. Nije mu to dobro sijelo, dobrano mu prisjelo. Imao je kiselu facu. Taština proradila. Protumačio da nismo demokratska zemlja. 
     A suština ? P suda, što je najvažnije nudi reformu sudstva ali ne to nije bitno. Bitan je bio napad na P suda koliku ima plaću. Ni to nije znao a nastoji ostaviti dojam da je najpametniji i da se u sve razumije. I takav napad zove se ad hominem, kad nemaš argumenta. Interesantno, suštinski problem, ni riječ o plaćama jadnika koji skoro mjesec dana štrajkaju zbog bijednih 560 €. Imaju minimalnu plaću a neki i ispod minimalne, pa moraju slijedom zakona dobivati dodatak plaći. To je suština.
  A tko je u pravu, Predsjednik suda ili ap. U pravu je predsjednik Milanović. Kaže da je ap imao gdje i od koga naučiti u onom sustavu. Da mi je znati ko je napisao onaj panegirik o Kardelju. I onda se dogodi koincidencija.
    Neki dan mi dođe Štef sa pričom da pazim što pišem jer je i on lijepo i krasopisno pisao o Kardelju. Gledam ga u čudu. On nastavlja. Da ali sam dobio kolac /debelu jedinicu/ od učiteljice. Pitam što je bilo. Za domaću zadaću imali smo opisati lik i djelo Kardelja. Dođem doma, kaže Štef i pitam starce kako da zadovoljim učiteljicu. Tata je htio reći: pa kresni ju. Zbog mame se ugrizao za jezik i kaže da će on sa bratom napisati taj uradak. Navečer su ta dvojica to napisala. Ode Štef u školu. Kad je došao doma tata ga pita kak je bilo. Štef, pročitam to ja u razredu. Učiteljica je odmah znala da si ti pisal i stric. Pa kako je mogla znati. Zakolutala je  očima i promrsila: to nije mogla napisati samo jedna budala.  

Zadnja izmjena ( Srijeda, 28 JUNE 2023 17:38 )