Ne bi se javio za najnoviju aferu. Jer svakog tjedna afera jedna. Kao i sarma tako su i HDZ afere sve bolje ako se krčkaju na tihoj vatri. Da bi skinuli odgovornost sa sebe na vidjelo izađe nekompetetnost, neprofesionalnost, neodgovornost, blasfemična opravdanja a najtužnije, nema samokritičnosti.
Afera je skoknula van HR u EU čak je i svjetska vijest, jer postoji država koja u godini drastičnog poskupljenje plina posebno u EU prodaje vlastiti plin, 1 MWh za 1 cent. 
Morao sam jer sam gledao uživo reportažu iz Like sa ličkom drmatoricom Majdom Burić, bivša državna tajnica, učiteljica hrvatskog. Reporter Ranko Stojanac.  Pita Ranko kako je u Lici. Prospe Majda pohvale na račun Vlade a posebno na svog voljenog vođu ap. A onda Ranko nekavalirski pita o aferi. Lice Majde postane kamenito kameno a nijanse lica od žutih do zelenih vragova. Počela je bučno ventilirati kao na vrhuncu ekstaze i učiteljski izjavila. Ne bojim se ja za ap, to zluradi MOSTOVCI izmišljaju afere. Par dana prije njezin vođa na isto pitanje odgovorio je ovako. Nemam pojma što govore iz oporbe /već se u svijetu sve znalo i HERA je imala 10.06. informaciju/ i niti sam o tome nešto čuo. Premijer ap još spava zimski san. Važno da se probudio da hitro otvori šahovski turnir. I nastavio kako oporba nije glasala za pomoć Ukrajini kad se on zdušno zalagao za pomoć. Imbecilni odgovor kad Nacional piše da je u 6 mjesecu HEP izgubio 10 milijuna €, a nedugo prije toga građani HEP sanirali sa 900 milijuna €. HEP kupio MWh po 47€ a prodao za 1 cent. A tko ne spava je Troskot iz MOST-a.
 Ranko i Majda. Razumijem da optužujete oporbu ali mi niste odgovorili o plinu. Majda se ustoboči i vrištećim glasom počne da ti koji lažu neka se više brinu da se bolje živi u HR. Ranko, ali niste mi odgovorila na pitanje. Majda uzneverena i izbezumljena navali opet na MOST da su suci i tužitelji. Ranko mrtav hladan fino i tiho opet pita: ali ima li istine o toj aferi. Majda glasovno vrišteći i sva zajapurena ispali, MOSTOVCI lažu. 
   Ranko na kraju odustaje. 
Komentar. Da li se netko sjeća kako su nas svaki dan obavještavali kako su spasili HR. Skladište Okoli se puni. Svaki dan su nam javljali o postocima. Ali nisu o cijeni. Onda Vlada donese uredbu o kupnji od 47 MWh. Danas će opet donijeti uredbu o poništavanju te iste uredbe. Hi, hi, hi,...Zar nisu mogli odma donijeti uredbu, kad se ispune skladišta da prestaje uredba. Diletantizam. Ili zar nije od nekih odgovornih mogao zaustaviti proizvodnju plina ako ako drugačije nije mogao proraditi "protok Pameti". 
 Mi imamo vrhunske stručnjake. Političare /HDZ/ opće prakse koji sve znaju. Ako nisu učili na faksu možda su kupovali diplome. Naprimjer, može se učiti i na tuđim greškama. Treba znanje znati /ekonomiju/ ili banalno zdravoseljački pratiti svjetske trendove. Tako je nafta 2020 na Londonskoj burzi pala na 18,10$ i prodavala sa minusom 37$. Ispod nabavne cijene. Ne mi smo pijani milijunaši. Netko je previše zavirio u čašicu /uredbu/ pa je na bačvi zaboravio zatvoriti pipu i istekao plin.
Netko će reći ja mislim da je to dobro.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 JULY 2023 06:08 )