Negdje je zapelo oko organizatorskog foto albuma. Još čekamo.      
   Subota 08.07. krenula trojka po europske bodove u maleno mjesto u Koruškoj ali sa najstarijim triatlonom u Europi. Triatlonska manifestacija okupila je skoro 1000 takmičara iz EU zemalja, čak dvojicu iz Ukrajine. Bilo je i prekomorskih, poznatih triatlonaca iz USA i Canade.   
Specifičnost tog triatlona da ima dvije tranzicije. Prva je kod jezera, 3 km od mjesta- plivanje /među lopočima/ i bicikl, te se kružnom stazom od 32 km vozi do druge  tranzicije do Gösselsdorfa i nastavlja se trčati kružnom brdskom  stazom do cilja. Trka težinski u rangu olimpijskog triatlona.
  Natjecanja su počela u 11 sati sa najmlađima a start glavne trke u 16 sati od 237 elitnih triatlonaca. U isto vrijeme startale su i štafete od po 3 člana. 
Pichleru je to bio jubilarni 10 nastup. Prigoda je bila da sa prijateljem Janom /Canada ima 18 ironmana/ evocira dane kad se plivalo sa suprotne strane jezera i nije bilo lopoča. Za jubilej, poseban događaj, Pichler je donio organizatorima. Crvenu ružu za Lisu a za Marca butelju za sportsko i prijateljsko druženje svih ovih godina. To dvoje nisu samo organizatori nego sudjeluju u trci. Lisa je izvrsna triatlonka a Marco je više okrenut ironmanu. Uzvratili su sa obilnim paketom eko proizvoda i znajući da je Pichler sladokusac, dobio je i domaće tradicionalne kolače.
Pichler je naj trci zauzeo je 224 mjesto i bio bolji od jedne štafete, Tumpić 229 i dobio urnebesan doček i pljesak. Pichler je organizirao svoje iz HSV-a za pljesak a Lisa preko razglasa najavila da dolazi Zvonko noseći fenjer u cilj. Stecević odustao poslije bicikla zbog ozljede. 
Treba spomenuti da se na trci provode veoma rigorozne pravila pa su dva Talijana diskvalificirana jer su draftali i bili bi u kategoriji na postolju.
 U kategoriji M70 Pichler je bio drugi. Tumpić u M75 treći. Obojica su sa tim nastupom dobili bodove za Alpe Adria kup a Pichler i bodove za austrijski kup kao član HSV Triathlon Kärnten.
    Istovremeno u Hrvatskoj je održana noćna trka Bela- Čevo i proglašenje. Trka je poznata kao godišnja doba na Čevu 9 izdanje. Nastupima kroz godinu Stecević je osvojio 1 mjesto u kategoriji M60 a Pichler M70 drugo mjesto.