Bracek ovo ne bu dobro. Rekel bi Jarnjak.
Čelična lady slomila je štrajk rudara u godinu dana. Lako jer su zalihe ugljena bile ogromne. Rudari su teško patili nisu imali prihoda. Najveći donatori su im bili iz LGB zajednice. Rudari su im kasnije uzvratili. Povijesno su iz solidarnosti ušli u pravnu sigurnost.  Posljedice štrajka. 10 godina industrija se nije oporavila.
  Kod nas svi govore najduži štrajk / sudski službenici/ u povijesti HR. Ne, najduži je na prostorima Yuge, jedne i druge. Posljedice se već osjećaju u svim segmentima države. Privreda trpi, građani a posebno država ne funkcionira. Kolika će biti šteta zbog kaprica i sitniša za uravnoteženje plaća. Sad je veća 5 puta od povećanja koliko traže s. službenici. 
   Nitko nije primjetio da država ne funkcionira. Trodiobe vlasti nema. Sve ptičice iz gore. Samo jedna ostala koja mi je pivala. Izvršna. A ona krade. Sudska štrajk, duh je pušten iz boce, suci dobili hitro povećanje koliko ovi imaju plaću. Zakonodavna u nemaru i malicioznosti uz cerek šefa. Neka skupe 76 glasova pa će biti Izvanredne sjednice. Predsjednik države nalaže šurjaku da održi sesiju. Ovaj sav unezvjeren i drhtavim glasićem na presici brani prvo svoju kćer a onda određuje za vikend izvanredni Sabor. Tako da nitko neće pratiti eksplozivnost plina. Zanimljivo kako plin može biti zapaljiv. Gdje je živčana, neurotična i vrišteća Majda. Po meni taj Sabor neće biti od neke koristi jer onih 76 bez morala drže državu zarobljenu sa uzdama ap.
    A gdje je ap. Ode u Brisel za 220 milijuna €, toliko HR napravi biznisa sa J. Amerikom. Manje nego plinska afera. Važno da se pohvalio da se napričao sa svim predsjednicima. Više biznisa bi napravio doma da je razgovarao sa Lukšićem. Neki bi rekli, zavukao se u mišju rupu. U Briselu nema novinarskih ajkula kao Novokmet, kojeg je predsjednik Milanović javno uzdigao na pijedestal rekavši da konačno jedan novinar zna više od njega. Da mi je samo znati koji je mamlaz dozvolio da taj dečko ode sa katedrale duha. Katedralu duha više nitko neće gledati.
   No ap se obrušio na Predsjednika suda da on nije političar, nije izvršna vlast, nije sindikalista. Umjesto da primi P. suda on mu šalje poruku, šuti. Ne odgovara ni na dopise. Nema vremena. Ali se mogao naslikavati na šahovskom turniru i feštanju na klauzuringu Slobodne dalmacije. 
    A što je tako uvrijedilo ap. Sudac je stručno, koncizno i uvjerljivo objasnio da je za nered u sudstvu odgovoran ap. Pri tome nije ponavljao 5 puta svoje misli i nije za pojave i radnje 33 puta koristio sinonime. Posebno je napomenuo da je ap Neodgovoran i neozbiljan.
Gdje je živčana, neurotična i vrišteća Majda. Da li se ispričala Grmoji i MOST-u zbog plinske afere ili je to u kontekstu kućnog odgoja. Nema je. A tako lijepo odgovara na kriva pitanja.
   No da iz neozbiljnog prijeđem na odgovorno. Plin, eksplozivni nekome će omogućiti da si kupi toplu piđamu kako reče prof. Raspudić. Krivo, to se zove " topli zec". Štrajk. Lažu Svi Koji govore da su im povećali plaće čak 70%. Rugaju se službenicima. Sa svim tim povećanjima na plaću, ostali su socijalni slučajevi. Ako dobe povećanje koje traže. Plaća će biti oko 1200 €.  Po statistici ap penzije su 37% prosječne plaće. Kako je sad nered u raznim povećanjima plaća, penzije se ne povećavaju pa padaju na postotak od 30% Ako se ništa ne dogodi kod penzija. Penzije gledajući prospektivno. Biti će 360 €. U lijepu budućnost nas poslao. U pučku kuhinju. 
Za sve što se ovih dana događa, sami priznali štetu. Nitko ne odgovara. Zalepile se fotelje za dupeta. Jednostavno, fuj.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 20 JULY 2023 05:44 )