Obogatili smo hrvatski jezik sa turcizmom. Neka. Kad ga naprave Cure iz Centra. Dobre su, ma kakvi dobre, najjače i sve su bogate.  
U nedostatku fotosa, čekajući Lacija da isporuči fotose sa traila iz Gačica. Malo rusvaja. Pronašao se čip. Jebivjetar se sakrio u ruksaku. Uhvatio se čičkom za gornji unutarnji dio i nije bio vidljiv. A ja sam digao na noge pola Gösselsdorfa. 
Spremam se u kamp kad eto njega na dobar dan. Stavio sam ga na nogu i fešta je mogla početi. Slavila se i noga. Iznad čipa dio kosti je odletio 1991 od malo jače petarde. Pravac po gljive. Nabrzaka pokupim golubice i jednog vrganja. Taman za petero ljudi navečer.
  Golubice mi je pomogao naći pesonja. I on je imao feštu, Najurcao se najmanje 20 km. A vrganj se sakrio među dvadesetak mliječika bljuvara.
U kampu je teško zapaljena vatra, sve je mokro u šumi. Uspješno ispečena 2 para kobasa od Kokol mesnice Borl. Jedan par za njušku, za šalatu smo imali zelje, domaće od Štefa, sa bučinim uljem, srpski kajmak i senf. A društvo sa nam pravile Cure. https://www.youtube.com/watch?v=qOO8ufGyT7Q
 Po povratku domu nađem nestajuću travu Marijine suze. 
   U društvu smo se spomenuli Izvanredne sjednice. Kao što sam predvidio, ne može se ništa zbog 76 lumena. Pristali su da lopovluku daju akreditaciju. Lopov je i onaj koji drži ljestve. Po pitanju plina od jednog centa ništa. Štete ima ali odgovornosti nema. Sartre je dao svoj obol, sloboda ali odgovornost. Možda da tu upleten i Descartesa koji je od sebe tražio da ako misli dakle jesam. 
  A kako o odgovornosti misle zemljopisno bliske zemlje a neobične krajnosti. U Japanu odgovoran direktor sam sebi presudi bio on kriv ili ne. Presuda je između ostavke /ne smjene/ i oduzimanja života. U Kini kratko, javno metak i isporuči se račun za metak, obitelji. Kod nas politička presuda da tu nema ničega. Bog dao Bog uzeo. I da je sve po Zakonu odnosno Uredbi i nema odgovornosti a ni kriminala. To je pokušao objasniti Šef  HROTE da je nemoguće znati ko će kupiti po jedan cent. Znači nema "štele".
   Malecka digresija. Na Carini se prodaju zaplijenjeni auti. Prigodom pregleda i odabira auta /ima i novih/ izvjesni se dogovore ko će koji kupiti. Na licitaciji formalno ima par kupaca i sa mizernom cijenom kupi se novi auto za trećinu vrijednosti. Rusvaj nastaje kad se pojavi kupac koji želi kupiti auto i licitira do skoro prave vrijednosti.  
   Izgleda ima neke sličnosti. Kada, kako, koliko i cijena. Kapaciteta za pohranu plina nema a plin se sumanuto proizvodi. Biće zanimljivo ako se utvrdi da su Toplane u vremenu kada kiša ima u izobilju, radile punom parom. Kod nas na jezeru Aquacity razina vode 70 cm viša nego prijašnjih godina. Ima je čak 10 cm na šetnici. Razina spojenih-dogovorenih posuda ? A rusvaj ? A SRUUK ništa. Kažu nema pravilnika. Aj, jaj, jaj

Zadnja izmjena ( Petak, 28 JULY 2023 05:45 )