Stigle fotke sa zakašnjenjem iz Gača, trail održan 23.07. od 3 km, 7 i 18 km. Sunčano jutro. U daljini prema Ivanščici razvukla se magla. Bilo je ovih dana kiše. I previše. Okrijepljeni i sa voljom njuška i ja u plavu pticu i na odredište. Broj i paket. Malo zagrijavanja da ne probudim koljeno. Zauzeo sam poziciju za trku na 3 km- Vražji stolček. Trka za djecu i starce. Poslovica stara. Stari ljudi ko mala djeca. Klinci jurnuli po tvrdom a onda naglo u šumu. Mokra blatna staza, uzak dio za trčanje i zagušili prolaz.  Usjek, po domaćem, škarpa. Nema druge moram gacati za njima. Na mjestima blato do koljena. Sve dok nije staza krenula oštro u uzbrdo. Čistilište za mladež. Do Vražjeg stolčeka uzeo sam im mjeru. Na Stolčeku jedan čak sjedi a tek je prvi km. Od VS još veća strmina. Tu mi je priskočilo u pomoć razapeto uže. Noge sam oslobodio a zaposlio sam ruke. Na užetu su mnogi izvisili. Pretekao sam dobrani broj. Pretiću i mene ali oni koji su krenuli 10 minuta prije nas na 7 i 18 km. Do cilja ostao mi konkurent, mladić u M20. Vodim ja pa on i tako do 300 m do cilja. U zadnjih 100 m pustim Duha iz boce i uletim ispred njega u cilj /Stotinka/. 
   Postignuto vrijeme lošije od 2022 ali apsolutno bolji- 42 naspram 55.
    Za uloženi napor nagrađen sam delicijama koje sam podijelio sa njuškom. Delicija više nego prošle godine. Najviše sam trošio tikvenjaču i baklave. Dok sam ja pasao oči pridružila mi se zgodna teta i zamolila da probam njene čvarkuše. Nisam imao kud, stisla me i moram sam popustiti. Jelo je bilo vojnički grah, Ja sam uzeo tekuće dio sa 3 pive a njuška je dobio kobasice i rebarca. 
    Za prvo mjesto majica, pivo, energetska pločica i gaće. Što se tiče gaća. Bilo ih i po kukuruzu. Dovoljan je bio i šorc neka bude prozračno. A dogodio se i sportski eksces. Neke dame su se vratile kasnije sa trke od 3 km od onih 7 km. Kao zalutale u šumi. Organizator je vodio brigu da se ne dogodi nezgoda trkačima.  
Dan je dobro započeo a isto tako i završio. Zvonko je rasturio Kraljevec u Donjem Međimurju.