Dvojica varaždinaca sa jutarnjom rosom krenuli su na otvoreno Österreichischen Meisterschaften aquatlona. Jedan je branio boje HR a drugi, prodana duša nastupao za Austriju. Razlog prozaičan. Trka se bodovala za austrijski kup KTRV. Trećom trkom bi ispunio uvjet da uđe u generalni plasman.
  Zaustavili se u Borlu gdje su uzeli doping, neophodne proteine u mesnici Kokol. I uobičajenom rutom do Lavamünd te lijevo do Badesse Ferlach. Dolaskom vidljivo su bili iznenađeni koliko je bilo auta na parkingu. Skoro su 2 hektara bila popunjena. Raspustili se poslije COVID-a.
Prijava, start paket i pozdravili se sa dragim osobama i prijateljima. Posebno druženje sa Janom velikim konkurentom koji također kao Kanađanin ima austrijsku licencu. Na trci od 1km plivanja i 5 km trčanja bio je odličan. Plivanje mu je išlo slabije a trčanje sasvim solidnu. Bilo je oštro sportsko rivalstva između dva ljuta protivnika. Došao je iza Pichlera 77 sekundi. Pichler je povećao skor na 16 naprama 4. Poslije trke opušteno i prijateljsko druženje.
   Vrijeme mirno, voda idealna 19 stupnjeva i sunčano trčanje. Pripeka u Alpama.   
   Ukupno je bilo 450 prijavljenim stratera od toga seniora 224. Dosta je bilo stranaca i zanimljivo opet Ukrajinci. Pichler apsolutno zauzeo 167 mjesto, drugi u kategoriji M 70 a Tumpić 187 i također drugi u kategoriji M75 iza Jana. 
  Na povratku, na samom ulazu u Maribor,  lik /1939 / elegantno lagano ispao sa sporedne ulice na glavnu ulicu i razbio plavu pticu. Zamalo smo imali sportski susret sa anđelima.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 02 AUGUST 2023 05:15 )