Dvojio sam, da bilo što zucnem. Da spojim dve "neteme". 
Hvala svim braniteljima koji su bez kalkulacija krenuli, posebno dragovoljcima bez vojnog poziva. Prvo mjesto bez prava na ispadanje, HOS-ovci. U Kninu se dosta skupilo njih ali i dezertera. I to odvojeni barijerom. Kao u lošem filmu, alpinisti su održali vatrene ratne govore.  
     Da nije bilo branitelja kome, kada i zašto bi držali govore. Za generala Stipetića spomen. Da on nije preuzeo bojište kod Gline od nesposobnih, upitno bi bilo da li bi se slavio Dan domovinske zahvalnosti.
Stoga i jednima i drugima. https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk
     Poplava, tema kad budala izvoljeva isporučiti u subotu da se nama ne može dogoditi Slovenija. Da bi u ponedjeljak u Drnju izjavio da se spojile Drava i Mura. Kandidat za doktorat iz Osijeka. Pa gdje ih samo pronalaze. Još da ispadne pametan nešto je trkeljao o 1973. Moje skromno znanje daje da imamo stoljetne poplave ali i tisućljetne. Neodgovornim ponašanjem prema prirodi, imati ćemo ih desetogodišnje /2014/ a entropija bi mogla obilježiti i svake godine. Tako je bio povodanj Drave 1710 kad je Legrad iz Međimurja prešao u Podravinu a Legradski breg sa crkvom sv. Mihovila našao u Mađarskoj. Stoga ne treba lupetati da nikad nije bilo. Ostali su i toponimi Mali i Veliki Otok.
     Što se tiče Šoderice kod Koprivnice, nekad je moj prijatelj Božo na njoj organizirao triatlon. Puni se Dravom još uvijek, srijeda. Pred reportera stane stariji čovjek. Kaže da je nekad privatnik u Dravi vadil šoder ali su mu zabranili. U utorak su zaplivali i "Gruntovčani" u Sigecu. Dudek snima novu seriju- Hrvatske Vode grade na čelu sa Đurokovićem ubrzano nasip od 2014. Na Šoderici ga nije bilo ali je glumatao pred kamerama koliko je izgrađeno nasipa. 
  U Rugvici, tvrdio je pripadnik civilni zaštite da se Sava izmuljivala. Da i Sava je za Yuge bila plovna do Rugvice. Najjeftiniji prijevoz. Iz Njemačke se može kanalima i rijekama doći pred Dover.  
    Glupo je ponavljati da su se nekad rijeke dubile. U Varaždinu imamo Zelenu strugu, koje ne bi bilo da Drava nije nanosilo materijal i podigla svoj glavni tok. Vadio se šoder i pijesak. A pijesak je posebne kvalitete. Stare dame iz Zagreba sjećaju se, da su im pod prozorima vikali: prodajem belega peska. Služio za pranje suđa i čišćenje okvira na štednjaku. Bili su od Fe nije bilo još kroma.
  Sjetno je to dravsko sjećanje. Sve smo to mi obilazili od Borla do Botova. Veslali i preplivali.    
Snimke pokazuju Dravu kakva je nekad bila. Boja je nekad bila tirkizna osim kad je u Austriji pala kiša pa je postala mliječna zbog vapnenca iz jezera Weissensee.  
Sa Dravom nisam u dvojbi. Milina za moje oči da vidim Dravu, kakva je bila za moje mladosti. 
    Sa kajacima smo veslali ispod mostova u matici, posebno ispod željezničkog gdje je još bio u Dravi srušeni stari most iz ll svjetskog rata. Iz Drave je stršala konstrukcija i stvarala rolu od 2 metra. Imali smo publiku koja je uživala u našim vratolomijama.
Današnji klinci veslaju uz obalu. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 09 AUGUST 2023 04:56 )