U četvrtak se uspio javiti Đuroković. Sve je dobro prošlo, pohvalio se. Krasno, misao koja se može roditi u samo posebnom mozgu. Pet dana i četiri noći oko Koprivnice nadljudskim naporima borili se volonteri, građani, vatrogasci i vojska da se spasi što se može. Nije ga bilo u blizini. Možda je samo odlutao na godišnji odmor. Ili se zavukao u mišju rupu i nije ga bilo pet dana. Kad je tutnjava vode prošla, eto njega. Kaže ostalo je još samo da prođe Drava Osijek. Da, usput sve plavi. 
Bilo je vremena da se pripremi. U Sloveniji su bile bujične vode. Lako je bilo izračunati. Pohvalno je da su znali protoke Mure i Drave. Zna se profil korita pa se onda zna količina vode u satu. Ostalo je samo utvrditi što sa viškom vode. 
   Kad je već nesposoban barem da pokaže empatiju. Mogao je koju vrećicu pijeska ubaciti u raku svoje nesposobnosti. 
Ništa čudno iz koje je stranke. Gledam nesreću u Sloveniji. Sve što nosi politički kapital, na terenu su. Od predsjednice, premijera, ministara, sportaša. Došla je i gđa Ursula von de Leyen vidjeti katastrofu. Kod nas je nema. ap je u Kostabeli i na Hvaru sa Rimcom. Na konferenciji novinarima priča kako je stalno u kontaktu sa ambasadorom u Grčkoj. 
 Vjerujem da se želudac zgrčio postradalima u poplavi. Kao i Slavoncima kojim je vjetar odnio krovove. 
  A da su maćehe, dokazao je Grlić koji otišao u Ukrajinu i pohvalio se dopremom agregata. Slavoncima je jedino preostalo da škrinje isprazne i sve bace jer nisu imali struju. Kad će poćeti konačno nešto korisno raditi ako sve znaju. Kao UB40. Mañana.https://www.youtube.com/watch?v=BCYvmpOpcq0
 Mislim da je to dobro. Na izborima glasati za HDZ. Mislim da je to dobro.
     Da pobjegnem od naših humanih dobrotvora idem se zamoriti u kamp. Odmoriti dušu i srce a zamoriti tijelo. I njuška je uživao. Prvo se izgrlim sa bukvom. Vatra ? U šumu 2 sata poslije kiše, sve je mokro. Lišće je bilo beskorisno. Kako zapaliti vatru u mokroj šumi neka bude mala tajna. Obrok. Klasika, proteini sa pečenim mlečecima. 
Putem sam pokupio gljive. Bile su kolateralna korist. U šumi nisam zbog njih. Biće za 4 osoba. Bilo je lisičarki, dugo ih nisam vidio i to baš u mojoj šumi. Pa onda golubače, pečurka i na povratku vrganj samo 100 metara od parkiranog auta. Foto ima i 2 moje gugice pod krovom. 

Zadnja izmjena ( Subota, 12 AUGUST 2023 05:13 )