Dan "D" 19.08. U 7 idem po Zvonka. Utrpali njegovu opremu i polako do Borla. Kobase, svinja sa junetinom, goveđe kosti i nec za pisanu pečenku. Sve po kilu. Dan je sunčan i vruć. Klima radi besprijekorno. Sava osiguranje ponudilo mi 520 € za totalnu štetu. Koji lupeži. Samo je kompresor od klime toliko je koštao. A auto uređen, izmijenjeni blatobrani te donji prednji i zadnji postroj. Biće frkovito, bez suda ništa. 
  U Völkermarkt udesno do St. Veit. Prije toga prošli smo kraj znamenitog dvorca Hochosterwitz koji ima posebnu povijesnu i geološku priču. Ubrzo smo na osiguranom parkingu Überfeldu. Maleno mjesto do Kraiga. 
7 izdanje triatlona, krenuli su 2015. Tako sam imao prigodu jedini doći sa majicom sa prvog triatlona koji je prozvan brdski triatlon. Jer tu se i pliva uzbrdo. Prijava i vodim Zvonko na upoznavanje staze. Pored mojih fizičkih problema imao sam i tehnički na bicu. Pukla opruga ? od prvog mjenjača 3 dana prije utrke. U Varaždinu ga nema a ni u Zagrebu. Start seniora u 16 sati. Plivanje slabo, bic guranje u brijeg i plaženje na trčanju. Od 1 sat 43 napredovao sam do 2 sata i 5 minuta. Katastrofa. Operacija uspjela a pacijent umro. Završio trku, zahvaljujući dopingu. Prije trke crpio sam energiju iz gorskog kristala /foto/. Dok sam čekao Zvonka, Villacher. Na dušak popio 2 pive. Kolača ko šodra u Dravi. Nisam mogao ništa jesti.  Uzeo sam za doma 4 komada sacher torte.
  Utvaram si da konkurenciju nisam imao zbog težine trke. 
Nastupilo 120 takmičara.  Proglašenje za mene 3 puta. Za AATC i za KTRV kup i dodatno treće proglašenje za titulu Kärntner Meisterschaft,  na osnovu austrijske licenca. Moj klub HSV Triathlon Kärnten bio je najuspješniji sa 8 Meistera. Ove godine sam samo šampion Kärntner države u sprintu i u aquatlonu, nekad sam bio u 8 disciplina. Nagrada u vidu kupovine sportske opreme u vrijednosti 20 €. Plus bio agro proizvodi, prosecco čokolada/ sad ćemo se još i opijati/ i posebna nagrada, dobio sam 4 osobnih ovaca na  farmi obitelji Koch u Moosburgu, 10km od Klagenfurta. Ista familija daje 40 € za jelo kod njih. Koze sam imao a sad dobio ovce. Taman kad sam postao ovca za triatlon. 
    Zvonkec je bio oduševljevljen sa trkom, toliko, da je zaplivao u prvom valu sa ironmanima i elitom. Plivalo se u tri vala. Bio je prvi u M75 i fasoval je pincu tešku 2 kg.
Obojici je sad pričekati što će konkurencija napraviti. Imaju šansu da nas skinu sa prvog mjesta u Ljubljani i Bledu.