Po ustaljenom običaju kad Centralni komitet zasjeda ja se povlačim iz javnog života. Sa njuškom odem u kamp na razgovor sa prirodom i druženjem sa mojom bukvom. Partijska priopćenja kao Vladine odluke. Neobično za parlametirizam. Događanja više i ne treba komentirati. Novinari doslovce rastaču našu prelijepu svakodnevnicu. Rekli bi, postaju sve bezobrazniji i primitivniji. Nažalost i to u pozitivnom smislu. Kao nova akvizicija N1 Ilija Radić. Bivši novinar RTL-a. Novinar godine. 
   Situacija Staro rimsko pravo spojilo Radića i aferu.
Još ništa neznamo o staroj plinskoj aferi a nova se već dugo valja bez konzekvenci. Plin za jedan cent. I tako naš Ilija na javnom prostoru jednom od aktera postavio mali milion pitanja o njegovim aferama a ovaj se samo smijuljio i prijetio policijom jer mu postavlja pitanja. 
  Dakle javni prostor, javni radnik /i jedan i drugi/ javni novac pokraden i prebačen u javni privatni džep te prijetnja sa javnom sigurnosnom institucijom. Nema ljepše teme za  JP Sartre. Sloboda i odgovornost. Otpadnik, odbio Nobela.
Dramaturgija se nastavila zahvaljujući Iliji. Javio se konferencije ap koji je čekao da Ilija preda redakciji N1, baš taj klip o Barbariću, majstoru dobitnih afera. N1 ide u živo a ap svom Marku kaže "čekaj dok ovaj završi". Ovaj puta začudo ap se nije hvalio postignućima i dostignućima jer je u Erevanu tekma počela. Jedino je isporučio da će CK odlučio pomoći poduzetnicima a možda i građanima. Djelujući zajedno sa Butkovićem i Filipovićem da će imati hitan sastanak na trgovcima u vezi cijena. Mora da sam se probudio u Jugi. "Razgovor" sa trgovcima u kapitalizmu, tržišna ekonomija, profit...Javljaju mi iz Beograda da na Dedinju netko viče -jupiiii.  Pa ni Staljin nije ravnodušan. On je presjekao mudrovanje na Sverdlovkom fakultetu: profit ili dobit. 
    Sastanak je hitan. Za koga, Za građane ili su izbori Hanibal ante portas. U EU su to napravili prije 1,5 godine. A naši. Dignuli cijene 40% a sniziti će 10 % .Čak je jedan trgovac  /HDZ/ odlučio vratiti cijene na 31.12.22. Znači i ulje iz državnih rezervi kupljeno po 16,5 kuna ide na sadašnje cijene u MP na 10 kuna- Plodine. Savjet ekipi, umjesto netemama pozabavite se sa produktivnošću. Tako govori ekonomska teorija o suzbijanju inflacije a ne demagoškim petljanjima. Penzionere nije spomenuo. O njima ja kasnije.
  Kad je ap završio Ilija ga pitao o sukobu interesa Grlića, 20,56 % Agroproteinke. Koja je navodno zaradila 7,5 milijuna € za 12000 svinja. Ministar radi sam sa sobom. Ima imbecilna mogućnost da vlasništvo prenesene na nekog drugog. A ostane i dalje vlasnik. Emeritus Jurčić kad je postao ministar prodao je sve svoje firme. Vehemetno objašnjenje je imao ap. On je 2017 znao da će biti svinjska kuga !?  Isto opravdanje imao za svog rođu koji je napredovao kad je on postao premijer. Bez puno lamentiranja. Stari Rimljani su prije 2,5 tisuće godine donijeli Pravo /Nemo judex sine actore/, nitko sam sebi ne može biti sudac. Stari Rimljani su bili praktičari bez puno filozofiranje, demagogije i muljanja. Pa su u to Pravo uključili i sukob interesa rodbine i prijatelja. Sukob interesa može biti namjeran /kao rođo/ ili nenamjeran Grlić. Ili ministar ili vlasništvo. To isto Pravo danas se uču na 1 godini kao Staro Rimsko pravo 1 i 2.
 Penzići iz statistike ap. Hvalio se ap da podizanjem penzija stiglo čak na 37% prosječne plaće. Onda su ga masovno ismijali jer u nastupnom programu uzimanje vlasti 2017 piše u 50% u kamenu od stoljeća sedmog.  I onda laž da po zadnjim podacima od ministra penzija na 41 %. Tako se laže. Cijene divljaju, plaće mnogima podignute a penzije rastu. Perpetuum Mobile. Istina, pale na 30%. Dokaz iz statističke kuhinje. 2017 do danas BDP porastao 30% a penzije 5%. Još jedan razlog da ostanem u šumi. Predivan dan, divna gromoglasna tišina. Pokupio ovčje vime/prosenjak /,teško vidljivu gljivu, žuta kao list i ljupku golubaču. Oprez ko ne pozna gljive zamjena za otrovnu zelenu pupavku moguća. Prosenjaka sa jajima bilo je za desetero osoba. Vrhunska gljiva za kis a za jaja nije jer je gorka. Ali sa jednim dodatkom dobije se izvrsna fritaja. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 SEPTEMBER 2023 06:14 )