Izbori su sve bliže pa se treba odlučiti kome glas isporučiti. Rastrčali se panično vladajući po terenu. Svjesni su da ako izgube biće manjak toplih piđama. Pa da krenemo. Za početak i kraj. Motivacijski govor Grlića koji je sve pošteno stekao.
Građani su komotni. A, kako je? Kako je? Dobro je. Smatra se kad je dobro, dobro je, ali kako je bilo zadnjih 25 godina? Gdje smo mi bili i koliko smo se borili? A dobro je, znači: hvala Bogu da je dobro, a može biti još i bolje. Veoma poučno i afirmativno. Za smijati ili za plakat. Neka plaću branitelji sa prve crte, Vukovarci i logoraši. Poruka od lika koji je bio isto na prvoj crti najbliže 10 kilometara. 
   Idemo u In medias res. 
Sve za izbore fotelje nizašto. Zvoni mi u ušima poznati ali dobro ne čujem. Pukla mi jača petarda pod nogama 1991 pa eto, dobro je da sam na nogama. Dobro je.  
   Ima likova koji sanjare o OECD-u, samo nam još to fali pa iz 15 najnaprednijih zemalja spali bi na 36. Još jedna šarena laža. Što bi jedna privredna velesila radila u tom klubu. Velesila u EU sa ekonomskom snagom od 0,35%, svjetska sa jedva 1%. Dobroooo. Korist nikakva, šteta da. Članarinu treba iskeširati. Osim da bi se netko naslikavao i bildao svoj image. 
 Tome treba dodati od je apa jučer izjavio da je prije 10 godina bilo 4 zaposlena na 1 nezaposleni a sada  je 16 zaposlena na 1 nezaposlen. Dobrooo. Čini mi se da nas drži za neobrazovane budale. A gdje su onih 500 000 koji su pobjegli iz HR. Još jedna statistička "istina". Ima još. Ima likova koji od S&P rejtinga već pretvorili u A. Što bi imali radnici ili penzioneri od toga. Najviše ništa. Kako se sada raspodjeljuje, to je vidljivo. Bogati bogatiji a sirotinja siromašnija. Investicijski rejting je znak da se može investirati. Ko to može? Pa stranci. Primjer su sunčane i vjetroelektrane. Samo da se odere i krade. Poznati Vladin slučaj. Rimac-Čulina...
Konačno ne dolazi investitor u zemlju da donese novac nego da odnese dobit. Dobro je, da zaposli ljude kad Vlada ne zna zaposliti.     
   Idem da završim sa dobro je. Pošteno sam naslijedio kafileriju. Pa poštenje pršti od visokopozicionirane komunjare. 
Digresija. Imao sam 1987 u 4 oka razgovor sa jednim članom CK kojeg nisam mogao smisliti i tražio sam dok sam bio u GK Međimurje da se propita njegova komunistička savjest ali i odgovornost za izrečeno. Osjećao sam dah demokracije. Meni pukao film i pitam ja njega dali je udbaš. Gleda on mene i ćuti. Nakon dužeg vremena pita on mene. Zašto bi ja bio udbaš. Pa mi u CK određujemo politiku. Dobrooo.
   Idemo natrag u kafileriju. Prođe 1987. Dođe doba da se ljubav proba. Prema Kapitalizmu. U privatizaciji procijenjena na 3,5 milijuna DEM. Po nekima je vrijednost bila 35-40 milijuna, A kako imamo Zakon o nezastarijevanju, može se i danas procijeniti. Pošteno i dobro. Za vrijeme poslovanja / monopolista/ dobit ko šodra u Dravi. Pa se prao novac, klasika marketing. To je izjava izrečena na sudu u iznosu od 400 000 €. Suradnja je propala pa je osnovana sumnja da se nastavila sa nekim drugim, osobito kada se prihod uvećavao. Zadnji trenutak da USKOK uđe u tu firmu. Napraviti reviziju pretvorbe i naplatiti oštećeni proračun. A zatim utvrditi kvalitetu pranja i uzeti dobro oprano. 
   Za sve gornje akcije, lozinka za prepoznavanje: Još bolje.