Morao sam se prisilno vratiti u mlađe dane, vezano na vještine i sposobnosti što nije loše ali loše je što su prohujali. Loše je što sam bio primoran napustiti sigurni posao zidara, drvodjele-stolara i bravara. Neću na vrijeme zatvoriti balkon. Sjever je završen, jug započet a bogzna kad bude istok. Istok bolna točka, ljudska. Kako je jeftin život oko UKR i Bliskog istoka. 
   Zahvalan sam da imam zanimaciju i odlutati od takvih tema. Da, ali je Slovenac zalutao u moj smjer vožnje i sad moram dotjerati staru ljepoticu u prvobitno stanje. Nedajbože imati stari auto. Moja Plava ptica je oldtimer. Vrata se više ne proizvode. Našao sam ih na otpadu. Majstori. Eh majstori. Otišli pravi majstori, sa pola milijuna ostalih Hrvata trbuhom za kruhom jer su ih naši vrli "fušarski majstori demagogije" otjerali. Nisu imali članske iskaznice, Zna se.
   I tako sam ja ostao osuđen. Na majstore fušare, niš koristi, pokvarenjake, neznalice, dugo i lakoprstiće, vucibatine i kak je otac znao reči vlečipalice. Ja se ne dam zajebavat pa sam se primio zanata i alata. Ubrzo su krenuli radovi bez natječaja sa prvim pomoćnikom. Nadam se me neće posjetiti OLAF budući je kuhan i pečen kod naših "majstora". Zna se. Trenutno se vrzmaju oko ministrice Koržinek, možda joj ofiraju na brzom natječaju za sanaciju potresa. Kaže ona, na pjevuckajućem dijalektu, bila je hića. Baš, potres je bio prije 3 godine. I nastavlja, partneri su joj institucije a ne privatnici. Da bi partneri dali posao privatnicima i da je sav posao obavljen na veliko njeno zadovoljstvo. Zašto su partneri iza rešetaka ? To za sada ne objašnjava. OLAF je utvrdio da su poslovali na isti način kao i onaj koji je došao u Zagreb "na cestu" i pokopan je na cesti. 
  Da sam u Švedskoj na kraju dana bi morao otići u Poreznu i platiti porez na svoj fušarski rad na svojem auto. 
   Moj pomoćnik bio je više smetalo nego od koristi. Htio je biti glasniji od kompresora. Posao smo sfušali u dva dana jer je u četvrtak zapuhao vjetar i od lakiranja nebi bilo ništa. Ne može biti radiona pod vedrim nebom. Treba biti zatvorena komora i optimalna temperatura. Nije mi sve uspjelo baš zbog preniske temperature. Ali za dobro obavljen posao dobio sam šampanj a pomoćnik je dobio krekere sa svježim sirom. Uz pojačanu hranu, piletinu. Za slasticu pečene kostanje i goveđu kost. Za vrijeme fušanja, pored kompresora, laveža naslušao sam se nebuloza iz Sabora. Najzanimljivije je bilo, predsjednik Sabora morao je prekinuti sjednicu jer se ap razbahatio na riječ zastupnika i Vukovarskog Branitelja Ćipe. Croissant.  
    Za danas sam pozvan u Austriju da preuzmem šesti puta zaredom triatlonski KTRV kup. Da nije bilo COVIDA bilo bi 8 puta. Malo zadovoljstvo da se i ja hvalim. 
Kao i ap koji kaže. Pre neki dan sam sve dogovorio a prošlo je 15 dana. Da je stalno u intenzivnoj komunikaciji sa Micotakisem. Za očekivati je da će naši biti još kratko vrijeme u zatvoru. Još 3 mjeseca. Grci su se pokazali vrhunskim istražiteljima. Od prvog dana su imali osumnjičenog koji je od prije poznat sa vještinama sa nožem. Uporno su tražili Hrvata 3 mjeseca kojem bi prišili ubojstvo. Moramo im biti duboko zahvalni i za prvi požar odmah poslati svih 6 Kanadera.   https://photos.app.goo.gl/dHHxKkizJqbEuxML9

Zadnja izmjena ( Petak, 10 NOVEMBER 2023 05:19 )