Došlo vrijeme da se kofer sprema. Budući je znano da ja izbjegavam da me obilazi negativna energija u vremenima  Adventa i Božića. Isto je za uskršnje dane. Trudim se biti pozitivan u mislima i djelima. No. Poslije ovih zadnjih afera. Teško je to izbjeći.
    U svakom slučaju u ovom mom solilokviju, ultimativno trebamo tražiti da Vlada vođena od stranke MOST-a odmah podnese ostavku. Prevršili su svaku mjeru. Srećom imamo bezgrešnu i  beskompromisno poštenu oporbenu stranku na čelu sa ap koja je tražila da MOST ode u ropotarnicu povijesti. Tako smo dočekali da ministar space shuttle dobije cipelu. Nestao kao Challenger. Nejasno je kako je taj lik uopće došao u prigodu da bude kandidat za gradonačelnika Zagreba. Onda kao propali kandidat postane spejs šatl za nezamjenjivog ministra Horvata. Digresija. Nije svaki Horvat, Horvat. I što će sada MOST. Ostala samo ministrica Koržinek. I ona je izlaznim vratima jer se EU inspektori propituju za njezino zdravlje.
    Također se brinem se za ap, koji je raskrinkao ovu zadnju aferu točnije dvije. Na presici je bilo vidljivo da su ga te afere iscrpile. Teško je disao i nervozno se obraćao novinarima. Kako ne bi bio iscrpljen kad dnevno ima po tri do pet presica i stalno pod paljbom nemilosrdnih novinara. A on ni sa čim nema vezu i sve teme su neteme.  
  Jedno mi nije jasno kako je moguće da je strašnije i nezamislivo konfabuliranje MOST-a i kukavičje jaje od ministra spejs šatla a ne plin za 1 cent. Imam čudan osjećaj a takav sam imao 1989. Biće gadno. Manje me brine iako to prestrašno zvuči, ovaj lopovluk već što mi nismo ništa napravili u smjeru reformi i pripremi gospodarstva kad će nestati besplatnog novca iz EU a globalna situacija u svijetu ide u M3P. O tome sam pisao bezbroj puta. MI NISMO SAMODOSTATNI. Nismo u stanju proizvesti ni najbanalnije. Lopate, plugove a  kamoli više red tehnologije.
  Odjednom su se i Briselski ćate probudile i počeli opominjati. Zakasnili  su kao i mi, sugerirajući da imamo nisku produktivnost gospodarstva. Dobra kritika. Ali. Pogrešna. Mi imamo sramnu nisku produktivnost države. I o tome sam bio slobodan upozoriti. Nažalost naši majstori su tvrdili da smo u 15 najrazvijena zemalja svijeta. Kad se otrijeznimo biće čuđenja. Čuda su uvijek moguća. 
Drage moje i dragi moji možda nije sve tako crno. Bliži se Božić, samo 12 dana, pa će se INA vratiti u naše ruke i više nećemo izvoziti našu jeftinu naftu Mađarima a kupovati mađarske derivate.
   U eseju sv. Nikola, snimka posvete je nestala. Čuda se događaju. Ponavljanje je majka mudrosti. 
 https://photos.app.goo.gl/xE1g8UNw85tj7syR6

Zadnja izmjena ( Srijeda, 13 DECEMBER 2023 14:10 )