Vratia se barba iz Brisela. Cirkus ide dalje. Sav u euforiji dao izjavu, kao u naslovu. EUforičan. Normalno kad ga Briselu nitko nije doživljavao. Briselska sesija to zorno pokazuje. Slikali se vodeći. Svi su bili Poredani u tri reda a naš premijer našao se u petom redu i nitko s njim ne razgovara. Normalno kad se vratiš među svoje upadneš u EUforiju i prosipaš demagogiju i gluposti.
    Daklem. Neka mudrica izmislila da u Francuskoj smijenjeno 67 ministara. I smijulji se ap. Kod nas samo 30. Nemoj mi reći. Tu budalaštinu možeš servirati neznalicama i nepismenima. Razina dječjeg vrtića. Istine radi. Francuska ima predsjednički sustav. Da je to kod nas ostalo /FT/, bilo bi od predsjednika. Marš. Pa EUforiju ne bi imali. Dalje. 67 ministara na 67 milijuna. Kod nas da nategnem na 4 milijuna- 30 optuženih za kriminal. Da ljudi znaju, malo matematike. Dalje u 2022 pala je Vlada u F. Dalje, oni koji su bili u Parlamentu zadržali su poziciju u Vladi. 3 su otpala. Ali ne zbog kriminala. Može i ovo. 67 milijuna a 15 ministara. Čuj ovo. Država veličine Berlina, čak i manja, ima ih 18. Da F preslika naše brojčano stanje imala bi 402 ministara. Matematika nije demagogija. Stoga se može zaključiti ako uključimo matematiku i kvocijent inteligencije, drug Kardelj je smijenio samo 287 ministara. 
Dok ovo pišem. Težak nokaut Mitchella od Emmetta. Nije bilo za gledati. 
    Evo i našeg nokauta. Odabir Ministara. Nema tu ozbiljnosti. Pitanje. Krucijalno. Tko vodi ovu državu a posebno gospodarstvo. Već sam blesav sam sebi koliko puta sam pisao o toj temi. Čak nam je osobno došao N. Schmit /Luxembourg/ u Sheraton da nam drži prodiku o produktivnosti. Kao što sam najavio 5 ministar nema pojma o gospodarstvu. Premijer ga hvali, kao radio je na korporativnom pravu. Pa šta će mu to. Neka ga zaposli na Wall streetu. Tamo neka prati Dow Jones i Nasdaq. Ali zato nitko u Vladi ne zna objasniti zašto oba rastu. Isto Pitanje u Saboru kod instaliranja ministra. Zanimljivo, poznato da ga je financirala za izbore firma koja je u gubitku a želi kupiti 30% medijskog prostora HR a drugi donator nećak od Kolege.
Na stranu da u zadnjih 3 godine nismo ništa aplicirali prema EU tenderima. Spejs šatl koji je odlepršao tražio je još dodatnih 6 mjeseci produženja /kao i kod potresa/ natječaja za impletaciju zelenog gospodarstva. Visi 150 milijuna €. Novi ministar će to, riješiti lakoćemo. Siguran sam. Spada u korporativno pravo. 
  Odmah je vidljivo da tu nema odgovornosti i profesionalizma za napredak zemlje. Samo osobni probitak i kolektivni, da se ostane na vlasti. O kakvo će biti otrežnjenje. Ima stari vic o diplomati i dami. Kad diplomata kaže da, to je možda. Ako kaže možda, sigurno je ne. Ako pak kaže ne, onda nije diplomata. Kad dama kaže ne, to znači moždaaaa. Možda je uvjetno ne. A kad dama kaže da, nije dama. 
    Daljnja objašnjenja su suvišna. Osim ako ne ubacim: se prolazi, si prolaze, Zagorec pa ne. 
Uz dodatak kako se kod nas potiče promocija budućih vođa. Imamo primjer posinka. Kolega je sveprisutan. Na svakoj presici iza leđa premijera. Iz Brisela će se vratiti" stručan", slično kao i sadašnji. Rezultat. Pozicija države. Ali si dozvolio da pozove čak institucije za očuvanje ustavnog poretka da djeluju, Pa zar nisu to nezavisne institucije ? Konačno, ukradene su milijarde € pa se je tvrdilo da je to bilo "manje pozitivno odstupanje u transportnom sustavu". Dakle u ljetno doba dođe naredba da se plin max proizvodi te je nastupilo zagušenje u kapacitetu. I ode plin za cent. Tu komentar ne treba nego odmah u Remetinec.  
  Treba posebno napomenuti da su upozoreni /EU/ ovih dana da se ne može direktno pogodovati u cijeni energenata.  Zašto ? Pa onda svi imaju korist. I Tajkuni. Mi i dalje nemamo socijalnu kartu. Zaključno. Sve su to umotvorine spejs šatlova.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 DECEMBER 2023 06:47 )