Uzeti ću si za pravo, da kao predsjednik isporučim istinu a da ne ispadne da pretjerujem sa filipikom. Blagi solilokvij. U teškim vremenima poslanica će nas ojačati na našem putu. Usprkos unutarnjim jalnušima i mrziteljima potpomognuti sa međunarodnom reakcijom imamo potporu širokih narodnih masa. Klub je sve naše ciljeve ostvario. Ulazili smo u Schengen ali i izlazili. Otišli, ne u Irsku nego na trke kao bokci bistrički a vraćali se za medaljama. Zlatnim. 
  Ekonomskim rječnikom rečeno, mi smo izvozno čudo za razliku od uvoznih čudesa države.
Turbulentna i turbo odina u svakom aspektu. Snažno smo se trudili da budemo najuspješniji u operativnim zadacima. Da budemo čvrsti i odlučni u svim izazovima današnjice. Pripremili se za svjetliju budućnost. Imamo kandidata za Zlatnu plaketu. Komunicirali smo u svim uvjetima danju i noću. Da se nismo trudili, ispunjavali sve zadatke ne bi imali odlične ocjene međunarodnih referentnih agencija. Imamo povijesnu obnovu sporta od stoljeća sedmog.
Klub nije član OECD-a ali imamo sva prava kao da jesmo. 
   Krenuti od rekreativaca. Sami znaju koliko su doprinijeli sebi samima u korist svog zdravlja. Licencirani veoma uspješni. Postolja u multi sportskim disciplinama. Mladen treći u Klagenfurtu, aquatlon. Zvonko je imao dva međunarodna druga mjesta, Ferlach /KTRV/ i Gösselsdorf i dva prva mjesto, aquatlon Klagenfurt i sprint triatlon Kreigesee. Predsjednik međunarodna četiri prva i jedno drugo mjesto, prvi u KTRV i AAT Cup i dva Meisterschaften Kärntner. Zvonko prvi AAT Cup. Oba državni prvaci u triatlonu. Kao i Zlatko u Kostreni. Četvorka je bila posebno zapažena na lokalnim triatlon trkama u Prelogu i na Aquacityju gdje su bili na postolju. Prva i druga mjesta u svojim kategorijama.
  Zahvala svima koji su pomogli donacijama da isporučimo kolosalne rezultate. Posebno klubu HSV Triathlon Kärnten, bez njega ništa. Onda redom Leonardo d.o.o, Orbis, Adriatic osiguranje. Pomoć su nam još pružili Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P Beretta, Metal-gal. 
Čestitka svima za Novu 2024. Sretna i zdrava. Sportašima, neka Vam bude sportski teška i naporna. 
  Godina je završila je sa malim kolinjama. U Šparu je bio odojak na akciji, kila 35 kuna. Koristio sam alat od mog dede. Nož kojim je klao po kućama i neodvojiv "štrajher"-oštrač noževa. Trebalo je uzeti doping za Novogodišnju trku. Pripremio sam za dva pečenja i dva kompleta za hladetinu. Umjesto krumpira domaća čičoka i ružmarin. Za njušku kosti.