Jedva smo ju dočekali, koliko smo bili nervozni. Novu godinu. Izborna. Trka od 4,6 km. Čak ni Štef nije odolio naletu adrenalina na izbor. Izbor. Kamuflirao se u djeda Božićnjaka. Pored te dječje-staračke ludorije još je i trčao. Ni to mu nije bilo dosta. Jurnuo je prvi u Novu godinu. Netko će reći što sve može umjetna inteligencija. Nažalost, sve je bilo čudesno realno.
     Trka. Vrijeme ugodno, toplo i bez kiše. Uslišana je bila moja molba kod mog katehete. Naime svi su stručnjaci prognozirali kišu taman u vrijeme starta. A ja sam zamolio katehetu ako ima kakav bonus kod svevišnjeg, neka bude bez kiše. I tako bi. Dosta mi bilo trka po nevremenima. Kad sam došao doma pala je obilna kiša.
Klub su po tradiciji zastupala trojica licenciranih triatlonaca. 
  Gradočelnik je u 00 pucnuo i krenuli smo sa Franjevačkog trga. Organizacija trke izvrsna, osim da nitko nije vodio brigu da nakon 200 m od starta treba maknuti dvije žardinjere sa staze.  
Neki da ne padnu imali su trku sa preponama. Za 200 m dođemo do zavoja, trokatnica. Svake godine se prisjetim 1989 godine. Ogledavam sam se oko sebe ko su mi takmaci. Primjetim da mi na lijevom ramenu trči legenda maratona iz Melburna /1956/,  Franjo Mihalić, 69 g. ja 34. Bila je oštra kompeticija. Starina odnio pobjedu. Njegovih 50 kila protiv mojih 83. Rođen u Kutini, domaći ga zvali Jura. Trčao za Partizan. Umro u Beogradu. Sa tim mislima dođemo do spomenika Pumama. Baraž od eksplozija i vatrometa. Toliko buke nije bilo ni 1991 kod mene u Jalkovečkoj. Još 3 km do cilju. Foto session.  
 Za foto /prva/dodao sam start trke 2016. Nekadašnji start ispred VAME. Trčalo se 3 i 6 km. Crveni brojevi 3 km a crni 6 km. 
   Na trci 2024 g. 405 startera. Predsjednik ukupno 182 u kategoriji M70 3 od 6. Katastrofa, prisjetim se 1990 ukupno 13. Dalje za 2024- Zlatko ukupno 228 u M60 17 od  23. Zvonimir ukupno 248 u M70 6 od 6. Zvonimir najstariji trkač na trci, predsjednik treći po starosti. Ekipno prvi u kategoriji. Opet se pozlatili.