Ne onaj Petek električar, obrtnik opće prakse. Partner općepraktičara. Čak se i na Baniji priključio povijesnoj izgradnji. Nego petek kao mala subota. Petek a dan poželjeti. Sretan dan, malo fali da bude 13. Nekome u pripremi tri dana plandovanja. Nekima tri dana arbajta. Iako je sjevernjak osjet hladnoće isporučivao i preko -10, radilo se na radilištu. Partner i ja orezujemo. Prvo murva, pa kiwi, topola, smokva, šljiva....ja čistim on nered pravi. Orezano u sječku. Sječka hrana kalifornijskim glistama. Gliste patkama. Patke jaja a partner i ja u subotu u Prelog potrošiti dobrotu jaja. Nakon dnevnog arbajt veselja eto i večernjeg. Predsjednik je opleo po spejs šatlovima. Nešto o preletima iz Aviana do Dodika, te da su Grliću zatvorili grlić kad je nešto kao pitao. Premijer nas izvijestio da iz pouzdanih izvora zna, da je naš predsjednik budući tajnik OTAN-a. Nije kraj veselju. 
     Iako je sve više ozbiljnih sukoba a i komšije se naoružavaju. Ne samo oni nego i EU. Premijer kaže da netreba vojna obaveza. Praktičar zna da bi bilo opet dezertera. A tko je tko. Odabrati javnu dužnost je javnost na tanjuru. Na tu temu je Rojs bio implicite eksplicitan .
  Iz dnevnih veselja u večernje. Prošlo 3 mjeseca opet Hrvati dobrano izmlatili vice Grke. Nakon suhih šamara dobili i mokre. U očima Grka zgrčena zgrčka. Ovaj puta premijer ih neće spašavati iz kazamata. Morati će im čak i čestitati. 
Petak završava rukometom. Gledam tekmu. Početak. Mi i Španci. Ne vjerujem očima. Pa gdje su naši. To su neke jurilice po terenu. Prvo provjerim da nisam zaspao od umora pa sanjam slatke snove. Ne, sjetim se Mladena Delića. Ljudi moji da li je to moguće. Ne mogu prepoznati Hrvate na terenu. To je neka teorija zavjere. Mušterije opet viceprvaci. Nema mrčenja lopte. Samo gol. Na kraju tekme slušam komentare. Razbili, ponizili, razlika 10.....
 Sve je to nebitno. Važno je da su momci napunili gol sa 39 lopti. Jednoj Španjolskoj. Jedna ispala jadna. Morati će T. Cruise snimiti još jednu franšizu Nemoguće misije. Kada su zadnji puta Španci sa oduševljenjem primili 39 komada. Gledam Španci i nisu razočarani. Znaju da su još dobro prošli. Šteta da naši nisu nastavili istom kadencom. Moglo je lagano biti i preko 40. Perkovcu naklon do poda. Za mene više ništa ne trebaju postiči. Za mene su prvaci.
  Treba posebno zahvaliti sosedima Slovencima. Oni su jaki pa su mislili zašto da dijele nešto sa nama. Izostavili Šoštarića. Za tri godine hvala im. Da ima čuda Austrija bolja od Rumunjske. Kako se vremena mijenjaju.
  Neki se čude Farskim otocima. Pokrajina Danske, po broju stanovnika manja od  Varaždina. Nema čuda jer igraju 4 bratića. Kao nekad prije 50 godina. Kanada je bila svjetski prvak u hokeju. U ekipi, prva postava- stari Hil i 3 sina. Rasturali su Amere, Ruse i Čehe.
  Kakav petak za uvod u sportski vikend. Foto: Na murvi /kosovi se rode/, snimka-Njuška spava i hrče. Zadnja-za večeru u subotu, rekuperacija poslije Preloga.  
https://photos.app.goo.gl/xZLRbV7Pcg74KBm38