Subota. 13.01. Prelog. Sunčano i idealno vrijeme. +4. Zvonimir šprinta ko Carl Lewis.  Partner i ja isporučili smo dobar rezultat. Ugledali se na ap. Poslije trke odmah na kuhano vino. Dok su drugi stizali u cilj, neki smo obavili klauzuru. Ali bez Kolege i ap. Tema. Kako je predsjednik izmaknuo tepih izvjesnom liku. Lik se nije usudio odrediti da li puca u metu ili se pravi tajnovit. U svakom slučaju tajna i meta su sad za nadalje, pāsȅ. 
   Još je jedna tema bila interesantna. Mamica od doktora Hermana, onaj koji se svakodnevno pjeni na gradočelnika Zagreba. Sinek je predsjednik ZG HDZ-a. Kritikuje ga za ono što je u vrijeme Bandića podržavao. Mamica je osuđena za korupcija. Suđenje se razvlačilo. Kad je konačno presuđena mamici je pozlilo kad je čula da ide u buksu. Nije joj bilo zlo kad je čapala lovicu od poreznih obveznika. Presuda je završila u čudesno zahrđaloj ladici i nije se mogla izvući. Kad su novinari počeli propitivati, presuda je čudesno uskrsnula. Ali u zao čas. 5 minuta prije odlaska na odsluženje kazne-Isporučena je Molba za odgodu ili oslobođenje. Razlog protok dugog vremena od počinjenja korupcije 8 godina??? Takoc, zavlači, razvlači i godine prođu. I da više nije bilo koruptivnog djelca. Prilično glup stav. Ako te razvlaste kako onda možeš i dalje uzimati pare. Pištoljem u banku ???  Pored svega  mamica se proglasila prestarom za buksu. I ? Ukazuje se sudac Turudić, želja mu je, da bude prvi tužitelj HR, uzgred tvrdi da je određen HDZ-eom. Donosi presudu, da se presuda za buksu zamjenjuju za isti rok uvjetno uz rok kušnje od 5 godina. Čak nema ni društvenog korisnog rada- guljenje krumpira. Nije valjda toliko onemoćala. Nije isto kad elita iz Zna se krade i običan puk, sitnog zuba.
   Naši stari bi rekli: ko ima strica i do Boga se dosmica. 
Okrijepljen svetim sakramentima našeg krivosuđa odemo uvrijeđeni i povrijeđeni, nas dvojica doma. Opet na kuhano vino da isperemo uskrslu pravednost. I na očekivano zadovoljstvo od slastice hladetine. Ništa, još jedna pravednost. Domaći ju pojeli a za mene pripremili pohani sir. Za Njušku kravlji sir. Ostala je nada da će u nedjelju biti zadovoljstvo sa domaćim delicijama na hodočašću sv. Tri Kralja u organizaciji Lančić Knapić.