Nerazdvojna dvojica otišla na hodočašće 14.01. Pješačenje 13 po redu. Uvijek je nedjeljom. Najbliža je bila baš na sam dan ali zbog lošeg vremena prebačena je na sljedeću. Na šetnju po dolu i bregu idu stariji i djeca, pa se njima prilagođuje vreme jer staza je zahtjevna. Staza ista kao i na trci Lančić Knapić za Sjeverozapadni kup. Otprilike 10 km. Pošlo nas oko 250 rekreativaca i 3 psa. Moj, dalmatiner i neki zmešani. Nisu bili društveni. Asocijalni psi. Stoga je moj trpio zbog nedruštvenosti.    
  Nas dvojica imali smo prvu tranziciju. Žgano vino. Autom po doping. Kad smo napunili staklenke eto ekipe koja nas bude dočekala sa ićem i pićem. Odemo do Lančića, među prvima zbog parkinga. Na drugoj tranziciji, dočekali su nas razni tekući pripravci za jutarnju pričest. I za nešto pod zub. Domaća makovnjača, orehnjača, čvarkuše, zlevanka i nedomaći hot dog. Ja sam preuzeo domaće a partner hot dog. Zgodna teta nam spremila i putne kolače. U 9 sati krenuli smo po strmim bregima do treće postaje-Risje. Odmor na pola puta. Dalje šumom i drumom. Kako koji. Neki su dopunili jutarnju pričest. Nakon kratkog odmora šumskom putem do četvrte postaje. Žgano vino. Došli smo prvi jer Njuška je kao kasački konj. Nikog da pusti ispred sebe. Tako da sam mogao na miru snimiti sa čime smo dočekani. Uobičajeno, kuhani čaj i vino sa nešto za prigristi. Sve domaća proizvodnja, kosana mast, špek, jeger /nije bio kao od mojih ali dobar/ razne vrste kobasica, salame-recept od mojih, meso iz banjice-tiblice. 
   Povratak na početak preko Vrhi. Dočekao nas divljački gulaš. Divlja svinja sa dosta bibera i feferona tako da je sivi pinot hladio neugodan osjet. Potrudio sam se da svojima donesem uzorak još toplog gulaša za svinjariju od hladetine. Nismo ostali do 18 sati uz tamburaše Mamurluk.
Jučer sam malo gledao Sabor. Oporba po staroj navadi šamarala ap. Nešto se čudno s njim događa. Toliko je nervozan da je N1 proglasio nelegalnom TV. Onda je reternirao pa je ispalo nešto kao poluilegalno ?? Onda da spasi nelegalne izjave svog šefa, ministrica Koržinek motivacijski zaujaukula da posluju "onkrajzaukona".
    Ma daj, što sve neće izmisliti da ispadnu pametni. Nisu u stanju suvislo reći, da je N1 registrirana u Luxemburgu. A zašto ? Spejs šatlovi ne znaju da Zakoni EU obvezuju i HR.
    Još je jedan return. Prvo je ap rekao da nema ništa od obveze za civilnu vojnu obuku. Jučer je u Saboru izjavio da "razmišljaju o nekom tečaju" a cijela EU se naoružava. U isto vrijeme u Iowi pobijedio Trump sa 50%. Poznato je da je rekao Amerika First. A da je OTAN mrtav. Sjajno. Zaista imamo vrsne "vojne analitičare". Kako se stalno hvali sa Rafalima, evo mu stvarnost da mu se razbije samohvala. Dokaz jučer u Ukrajini, avioni A5 /ruski Awacs/ srušen a Iljušin 22  zapovjedni oštećen. Pratnja Suhoj 22 zbrisal na vrijeme. Oba aviona su manično ispaljivali mamce i nije im pomoglo.  Avioni su postali nebitni. Zašto? Za cijenu jednog Rafala se može nabaviti vrhunski sustav sa dvije baterije od 48 raketa. U pet minuta svih 12 Rafala su skinuti bez obzira na radarsko i elektronsko ometanje i osobnih avionskih mamaca. Zašto tako lako. Pa nemamo prateći suport. 
   Danas 16.01.na radiju vrsni "vojni analitičar" Mažar kaže da u tajnosti pripremaju "razmišljaja o nekom tečaju". Ovo je s ruba pameti, dezerteri u tajnosti vrše pripreme za obranu države.