Lako je blatiti druge a ne vidjeti sebe. Reče i ostane živ. Za oporbu kaže. Oni su. Nasilnici, maliciozni i lažljivci. A on. Na perfidan način uglazbio je Yugo Krivični član 133 kao začin za spas ap. U sklopu zaštite žena ubacio je i zaštitu, prvenstveno sebe. Previše se afera događalo oko njega a da on ništa nije vidio ništa nije čuo pa o tome ništa ne poduzima. Na prijedlog novog Zakona oporba je unisono dijelila od kukavičluka do diktature.  
  Odgovarali su. Orkestrirano su rekli da takav sramotan nastup zastupnice Orešković nije dogodio stoljećima. Pa slično su i još gore rekli zastupnici Mrak Taritaš, baš HDZ-ovci. 
   Zaboravilo se na podvrtanje rukava košulje te uz povik "drž te me" jurnuo na Grmoju. I to baš u Saboru. To nije nasilništvo a nasrnuo je kao uličar. Takav skandal se ne pamti od saborskog Gržinićevog vritnjaka mađaronu banu Héderváryju. Da ljudi razumiju da je to uličarsko ponašanje i to treba stalno ponavljati. 
  A da su oporbeni zastupnici lažljivci. Moguće. Imaju prigodu slušati prezentaciju laži u Saboru. Na sliku i priliku. 
Osim toga, pruža se primjer mlađim generacijama. Da je tako, vidimo svakodnevno, da to više nije nasilje među mladeži nego su balavci počeli mlatiti, cipelariti bez ikakvog razloga i starije. Cura 14 godina iscipelarila vozačicu tramvaja. Kad vide kako se javne osobe ponašaju a prave se fini, ljubazni, učtivi, kulturnim a nadasve poštenim onda imamo rezultat. Masovna pojavnost uličara.   
     Od naslova nije ni daleko, vojna obuka. U samo par dana od izrugivanja da to nama ne treba, do odjednom Jerihonskih ratnih truba. U par sati su se dosjetili jadu /u EU 7 država se dodatno uozbiljilo/ i kao što sam već napisao dezerteri će slati ne u rat nego odrediti obaveznu vojnu obuku kao plesni tečaj.. 
  Slažem se u svemu što je rekao Kalinić. 3 mjeseca obavezne i ozbiljne obuke. Muški i ženski. On bi kao u Švicarskoj. Ja bih kao u Izraelu. 
Digresija, Švicarska nije ratovala više od 200 godina a kupuje novih 30 aviona. Pored toga duže dugo oružje kod kuće. Protiv koga ? 
Mi smo neozbiljni u ozbiljnoj situaciji. Dezerteri matraju da će nas Rafali spasiti. A stanje je očajno. Podmornice nemamo, morska ophodnja upitna. Pitati lovca i Brodosplit. Avioni ništa. Protuzračna obrana ništa. Dronovi padaju po Zagrebu. Imamo njemačke samohodne haubice. Imamo granate do 7 km ali ne i od 30 km. 
Tenkovi M 84 /T72/ vidjeli smo kako su ih uništavali sa Javelinom.