Predzadnje kolo, 20.01. Pao snijeg da pokrije brijeg i da zverka pokaže stijeg. Ujutro je bilo -11. Trka u 15 sati, -2, sunčano i srećom bez vjetra. Trojka iz kluba hrabro odtrčala kraću dionicu.
   Bijelo je nekom dobar dodatak za političke odluke.
Ponedjeljak je isto bijeli. Ali Bijeli štrajk. Bez ikakvih dvojbi krivac se zna. Onaj koji si umislio da nešto daje. Dijeli sirotinju ali i šakom i kapom. Pa je stvorio nered u sektorima i među sličnim radnim poslovima. Klasično. U onoj usranoj državi sve što je bilo loše to smo preuzeli a dobre stvari smo odbacili. Kriminal je svakodnevnica. Tako nađem ulje u NTL-u po 1,06 €. Netko je dobro zagrabio za bijelo a nešto će ostati i za crne dane. Za državne rezerve kupili su ulje po 16,50 kuna. Prije 9 mjeseci kupili su 4 milijuna litara. Razlika 34 milijuna kuna da se zna i da ljudi razumiju. I da se o tome priča dok država postoji. Kao što sam spomenuo. Black & White. Može i maxi od 5 litara+popovsko vino, đakovačko.   
 Plaće. Sucima ništa ne dati. To što im je ap obećao neka da iz svog đepa. Rješenje. Imamo onoliko koliko se može podijeliti. Realnost našeg proračuna i BDP-a. 
BDP je lažan. Izračunao sam realan a on iznosi -3,2%. Rast od 3% je lažan. Odbio sam nezarađeno. Povoljne EU kredite, bespovratna sredstva i ino doznake od naših šljakera koji uvećavaju tuđu produktivnost. Zarađeno šalju doma, da se samoprozvani dični, diče. Za dične bih dao plaće koliko smo uspješni u izvozu.
    Zašto sucima ne dati. I ovako su preplaćeni. Drugo, sramotno sude. Od lopovština, kradosuđa, autocenzure kad treba presuditi protiv države ili javnih poduzeća. Najgore što prvostupanjski mogu presuditi bez morala, bez zakonskih osnova ne poštujući zakon i pored svega biti korumpirani. I ništa im se ne dogodi jer kažu: žalite se. Ni na višim instancama nije ništa bolje, pa do sve Ustavnog suda. Možeš se žaliti u EU. A kriminalnih presuda  ko šodra u Dravi. Uništeni ljudi, ostali bez firmi i egzistencije. Naknada za štetu i progon plaćaju porezni obveznici a ne suci. I najvažnije nemaju reizbor. Jednom sudac, zauvijek sudac.
   Po meni, njima treba prvo pročešljati imovinu. A da su dobro umreženi, bar je tako u VŽ. Žena sudac a muž odvjetnik. I nasljedno pravo istog posla za djecu. 
Od crvene buržoazije Yuge dobili smo današnje tajkune /Grlić/ a u sudstvu privatne i obiteljske kaste.
  Davno sam napisao u Engleskoj ima isti broj sudaca kao i kod nas. I to je isto dobra isporuka i reforma, samo sa tim nitko se ne hvali.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 22 JANUARY 2024 05:35 )