Utorak, 23.01. presica. Kaže, na Vladi smo razgovarali o povijesnoj reformi plaća. Bacim pogled na to reformsko velebno zdanje. Svima su povećali plaću za 5% i to je sad reforma. A narušena je struktura u sektorima i platni razredi. Uz to dodaje da su ljudi pametni i da neće štrajkati. 2019 g. 50 000 državnih zaposlenika tužilo državu zbog smanjenja plaće i svi  su dobili presude. To je zaboravio. Prouzročio štetu državi i zatrpao sudove nepotrebnih obijesnim suđenjem.
   Nije mi jasno kako vučitelj mekanog meketavog glasa može provesti povijesnu reforme. Nit ima znanja nit obrazovanja. Pa zato negira opravdano traženje indeksaciju plaća. Jer prekrasno zvuči: mi smo dali. Lako je sada dijeliti kad je iz EU dobio 25 milijardi €. Ništa on, niti oni nisu dali nego je to sad banalizirana i demagoška medijska predizborna kampanja. Mi smo dali. Pa suci tvrde da lažu, da su im dali 700 €. Jučer je to izričito rekao sudac Damir Kos u kameru. To su bile neke stare refundacije. A sudac Bilušić im je nabila na nos kolika im je inflacija po Eurostatu, preko 30 % za njihove vladavini. Još se hvale kako su za Milanovića bila minorna povećanja. Misle da smo svi sisali vesla. Miješaju bukve i maline. Poslije spaljene zemlje. Sjećanja su još svježa-2008 kad se Šuker grohotom smijao da nema svjetske krize. A tri dana prije banka Lehman Brothers propala. Pa mu je Sanader začepio usta i rekao da se sredi. 
   Laže da je 7 puta penzionerima pomogao. Ja sam samo dva puta dobio milostinju od 80 €. Neka prima plaću koliko je smanjio zaostajanje zemlje za drugim državama EU. Najmanja produktivnost pa su nam najmanje plaće i penzije. Stoga ja njemu ponovo.
 Donijeti Zakon pod hitno, vezati plaću Vladi na uspješnom izvozu. Ili kopat kanale. Kako je rekao Katon. Kartagu treba razoriti.
  Sljedeće. Govorio je o 31 godišnjici Maslenice. Kao da ju on vodio. Izbjegao JNA i Domovinski rat. Svaka čast ko ga može slušati. Sad kad donesu vojnu obvezu odmah ga poslati na 3 mjeseca obuke. Ako se može šakati u Saboru može i pušku nositi.
   Najviše me dojmilo hvalisanje o investicijama u Podravki. Kao da je on napravio tu firmu. Ili zato što je uhljebio Daličku. A radnici su na bijednim plaćama.
    Podravka je primjer kako živi rad uživa u minulom radu mnogih koji se nigdje ne spominju, nema spomena nema obljetnica, Zaborav ih prekrio. Ispada da su ovi današnji zaslužni što Podravka postoji.   

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 25 JANUARY 2024 04:01 )