Opa Đurđa. Iz izvrsno financijski rekonstruirane,  uz pomoć muljatora, takozvane kompanije Fortenova, stiže jučer vijest da će se prodavati dijelovi kompanije.
  Pa zašto pobogu. Na što je spala nekadašanja Agrokorpa koja je godinama bila najveća kompanija na tlu države Hrvatske od stoljetja sedmog. Neverjetno bi rekli sosedi Slovenci. Oni su ostali bez svog konjičeka Mercatora. Aj, jaj, jaj, jaj
   Sada će ap, a to su ga već novinari pitali i prije o nekim događanjima u Agrokorpi, kazati. Pitijski mudro: to je privatna kompanija. Dakle uzeli Iveku a dali Pliveku.
I sad opere ruke ko Poncije Pilat. To je privatna kompanija. I ostade mirna Bosna pod Tvrtkom.
    E nije bracek, rekel bi Jarnjak. Bila je ona i prije privatna.
Imala je poteškoće koje je Ivek mogao isto tako riješiti rasprodajom ili po stečajnom Zakonu koji je još uvijek na snazi. Bez Lex Agrokorpa. 
    Na kraju balade sve ispalo isto. Danas je Agrokorpa isto zadužena kao i kod Iveka ali okljaštrena, bez nekih dijelova koji su se prodali. Usput su oštećeni mali dioničari. A namireni muljatori i predatorski fondovi koji su mlatili sa pozajmicama zaradu koju po prinosu nema ni droga. Spominje se i naša drupa Borg.
   A sve ovo gore ide na mlin Iveku kod arbitraže. Gospodarske Neznalice trasiraju američku presudu u korist Iveka. Ako Ameri prihvate otimanje Agrokorpe Ivek može otvoriti šampanj. Pametnim plasiranjem bilančnih kretanja u imovini Agrokorpe u arbitraži, garantira povrat imovine. A kako je ona devastirana Ivek si bude uzel lovicu.
  Hrvatskoj će ostati teret duga a akterima Lex Agrokorpe vječna slava i lova. Tužitelj će imati prekrasan zadatak.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 01 FEBRUARY 2024 04:05 )