Gledam 01.02. mog sugrađanina kako se sramoti i glupira. Moram biti korektan prema sebi a i njemu, te mu isporučiti sve moguće pohvale. U mjesec dana postao ekonomski guru i doktor ekonomskih nauka. U ekonomiju se razumije ko Marica u krivudati puteljak. Isto kao i njegov šef. Na čelu sa svim njihovim savjetnicima i njihovom jeftinom demagogijom.
Nisam vjerovao svojim ušima. Ja sam kao nevjerovani Toma. I kad vidim i čujem ne vjerujem ništa, sve što dolazi od space shuttlova.
Bilo bi idealno da ih samo mrzim. Ili da sam mrzitelj svega i svačega ili da sam bolesnik. Šutnut u glavu. Nažalost sebe demantiram a potvrđuje to nauka, zakonitosti događanja i što je najgore svakodnevna zbilja. Konačno tu je statistika, naša, iako lažna i donekle ispravak u Eurostatu.
   Novopečeni ministar gospodarstva zbori o inflacije od 1,6 %. Mora da je polazio i Bogoštovni fakultet kad je nadahnuto pričao o nadolazećem euforičnom dobu. Samo da nam ne teče med i mlijeko. Ili je to pročitao u Komunističkom manifestu, pandamu govoru Krista na Gori. U očekivanju i dolasku vremena kad ćemo svi biti spašeni od samih sebe.  
   Vratimo se in media res, bi rekel zaboravljeni bagerista. Iako smo još uvijek u vrhu EU po inflaciji naši slave inflaciju od 4,5% kao da su olimpijski pobjednici. Biću sad prorok. Koliko će to biti naporna demagogija sad pred izbora kad će imati klauzuru i šprancu kako su sa svojom sposobnošću pobijedili nemam zvana inflacija. Sveti Juraj ubija aždaju. 
      Kad će biti inflacija na 0 ja ću javno pogubiti sebe. Kibi dabi.. Ukrao sam od Tuđmana. Dugo ja piskaram u entropiji. O njoj sam puno puta pisao i objašnjavao. Primjetio sam da mnogi poznati ekonomisti i analitičari objašnjavaju inflaciju. Drage moje i dragi moji. Nisam primjetio da je netko spomenuo entropiju. To je zakonitost fizike koja nam ukazuje da polako ali sigurno idemo u katastrofu. Na kraju eseja će sve  biti kristalno jasno. 
Isto kako imamo lažan BDP tako nam je i lažna inflacija. Potvrdu o lažnom BDP /nije direktno potvrdio/ ali posredno, neki dan na N1 guverner HNB izrijekom  je potvrdio moju tezu da je za rast BDP zaslužne velike količine novaca iz EU fondova. Međutim. Zatajio je ino doznake naših radnika za što on jako dobro zna. Jer HNB to posebno vodi bilačno. Sramota ga priznati. Ostaje nevidljivo a to isto ulazi u potrošnju tako i u BDP. Kad naši inozemci dođu u Hrvatsku i daju na ruke svojima novac. Lažna inflacija caruje kod nas.
    Inflacija treba biti pokazatelj življenja onih koji su na margini života i na prosjeku primanja. Bogati i tajkuni ne poznaju tu disciplinu. Dakle ona je za nas 30%.
 Kad bude inflacija 0. Tada će spomenuti moći utvrditi koliko su cijene otišle na gore prije galopirajuće inflacije. A koja korist od inflacije na nultoj razini. Mogu ih usrećiti sa informacijom da su ostali bez ekonomske kupovne snage za 30% a možda i više.
Dakle da ljudi znaju i da se stalno to ponavlja, ap vam je uzeo vašu budućnost za 30%.  Vidljivo na penzijama. 2016 ap i njegovi obećali da će penzija biti 60% prosječne plaće. Trenutna je prosječna plaća 1100 €.
Po tome bi penzija trebali biti 660  a ne kao sadašnja 450 €. Razliku je pojela jeftina demagogija-inflacija-nesposobnost ap i klike. A nije ju nadoknadio.
 Indeksirao, kako pametno traže suci. Davno sam spomenuo Izrael, kod kojeg nema masovnih štajkova jer su uređena država a od rođenja su u ratu.
    Za kraj molba. Fino rečeno. Nemojte me uvjeravati da je mjesec u lokvi vode. Ali može malo grublje. Nemojte mi pišati po leđima i uvjeravati da to pada kiša. Grublje neću napisati zbog kućnog odgoja.

Zadnja izmjena ( Subota, 03 FEBRUARY 2024 05:48 )