Turudić ne laže, samo reducira izričaj. Slažem se sa ap. I ja često reduciram izričito. Graševinu sa radajnerom 3 srca. Ako ćemo se zajebavat. Vrhunsko objašnjenje zašto se Turudić u noćnim satima vozikao sa okrivljenikom. Svojim prijateljem i da su razgovarali o teferiču, kahvi i bar micvi. Te svoje lamentacije neka zadrži za svoju mamicu koja mu je dala anemičnu ispričnicu. Mogao je to jednostavnije reći. Ja ne lažem, samo povremeno izgovaram neistinu. To je pristojnije. Od mene. Fuj.  A tko mu je prijatelj kojeg se ne odriče lažeći.
    Bilo je to davno. Latin je vodio Latinicu. Među gostima prijatelj. Prvi puta sa ga vidio i čuo. Tema o moralu ili slično. Javi se on sa zanimljivom tezom. Vi zagrepčani trebate biti. Prije nego je to izgovorio, počeo je poskakivati na stolici i mlatarati rukama. Trebati biti malo oštriji. A oštriji znači biti umrežen, podmičivati, muljati i ostale poželjne moralne osobine. Još ga pamtim iz tog doba, kad je razdragano i upečatljivo hvalio. Prebrzo se vozio iz Italije i zaustavio ga policajac. Čovječe nema smisla da me kažnjavaš kaže on i da mu 100 DEM. Svi smo mi krvavi ispod kože ali javno se bahatiti to može samo najbolji prijatelj. A i prijatelj je imao slične podvige sa policijom. Osobno sam zadovoljan sa prijateljom koji nam je upriličio poštenje naših sudaca. Posebno onog kojeg zovu Kesa.  
   Zastupnica Benčić sve je uredno pobrojala iz Možemo zašto ne može biti tužitelj. Ni ona a ni na mnogim presicama ap da novinari pitaju krucijalno. Korespondencija se događala za vrijeme radnog vremena, sa službenim mobitelom i plaćenim razgovorima od poreznih obveznika. Znano je kako se slične stvari sankcioniraju u Švedskoj. To govori o nama kao državi. Da smo još primitivno društvo nedostojni da budemo dio zapada. Javi se advokata Lipote. Kaže da je pod pritiskom jadnica jer žena i majka. Ma nemoj me jb za 10 000 € . Jbg uzmi i ne zajebavaj. Mi smo dvi Vlajine.
  Ima i blentavo pitanje koliko su ti likovi uopće radili. Postavljam pitanje kao odgovorni gospodarstvenik. Odgovor nalazimo u društvenoj produktivnosti. Koliko ju takvih ništ koristi snize. Dokaz je u tokaru koji kod nas na tokarilici ima istu proizvodnost, kao u Njemačkoj. A plaća 3 puta manja. Kod nas je prvo zajebancija na radnom mjestu i to za račun poreznih obveznika a rade koliko im se ćefne.
     Zanimljivo i poučno. Mamici od Hermana preinačio zatvor u uvjetnu kaznu. "Lipota" od 3 stana nema progona a pajdašica kažnjena sa uvjetnom pa onda  ipak sa zatvorom. Još uvijek ga odgađa. Bratić osuđen na zatvor. Muljanje. Predmet iz 2015, dužan državi 4,23 milijuna €. Klasika još uvijek nije u zatvoru jer MU SE uredno odgađa.
 Za kraj. Uplatio sam za misu da izaberu svojeg dečka za tužitelja. Zašto bi mi bili bolji od Rumunjske a posebno Bugarske. Nismo mi nikakva država među 15 u svijetu mi smo u spomenutom polusvijetu. 
  Nije kraj. Štromar po nalogu objašnjava da je Lipota i njega zvala "srce moje". Dobro. Možda je trač a priča ide ovako. Po vlastitom priznanju Štromar ju izbjegavao. Neutvrđenog dana uleti Lipota kod tajnice tražeći Š. Š je prije naredio da ga nema kad ga Lipota traži. Pita Lipota jel tu. Tajnice nije. Ma šta nije i ljutito otvori vrata ministra građevine pred zapanjenom tajnicom. Stvarno ga nema. Nije ga bilo jer se sakrio pod stol.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 06 FEBRUARY 2024 05:35 )