Subota. 10.02. Pripreme za okupljanje pred karnevalsko ludovanje. Partner i ja prvo u Vidovec po stari kruh za patke a onda po izvorsku vodu za obitelj. Od Žganog vina prečicom kroz Železnicu do Završja. Tu se već feštalo, muzika trešti. Ekipa se zagrijavala, izbor sa desetak raznih rakija uz povelike krafne od pekmeza ili čokolade. Imamo dve sportske opcije. Maškare i ujedno druga trka /zimska/ Godišnja doba. Prije starta ulovio sam Japanku na prvu sa kukurijekom. Sve za konkretan cvijet. Prije starta uobičajena plesna himna za zagrijavanje. 
    Na trčanje, Njuška i ja krenuli zadnji. Uska staza, pa da nekog ne sruši niz obronak. Ovo mu je drugi puta da se penje na Čevo a prve maškare. Puhao je jak vjetar a moja prva maska bila je maratonac. Malo nas je bilo u ljetnjem izdanju. Ostali u zimskoj obleki. Izvedba moja bijedna. Nekad mi je trebalo oko 26 minuta sad 32 minute. Ipak smo preticali konkurenciju. Završio sam 32 od 54. Trkača je bilo pola pola-muško žensko. 
    Na vrhu je bilo žensko/muško, dve na jednog. Kategorija od 30 do 40. Bio je i poziv, nagni me. Neugodna razlika nastala jer su neke maškare došle mimo trke. Od strane Novog Marofa.
Kao i svaki puta, gore nas dočekao "pirat", vlasnik parcele Ivek sa kuhanim kobasicama. Dodatak su bili krafni i Aničini štrukli koji su po starom običaju ubrzo nestali. Tekući dodaci- razni sokovi i nezaobilazna graševina. Poslije blagovanje došlo je blagodat maškara i ludovanje. Slučajni kontakti. A možda i dogovoreno. Šuma nije otkrivala tajne. 
Imao sam razrađen pristup. Priđem s leđa i blago tihim glasom šapćem na uho. Kad se maškara okrenula, bilo je jao ili ahhhhhhhhh. Druga maska bio sam Freddy iz noćne more.  
     Prava noćna mora bila mi je u ponedjeljak. Zvoni mob. Javim se. Cvrkutavi glas. Bok radosti. Pomislim da me neka zafrkava. Pita me. Kad se vidimo? Pukne mi pred očima. Nagovorio sam izvjesnu maškaru "rahlo ovinjen", rekli bi Sovenci, da se čujemo jer joj muž radi u smjeni a moja žena ide na dva dana na neki seminar. Kad sam sredio misli od iznenađenja, kažem da ću se javiti kasnije. U međuvremenu žena je otišla i pošaljem sms: kad padne mrak neka se javi jer sam sām. Kasno popodne, žena na vrata. Meni se odsjekle noge. Bijesna jer neki prezenter nije došao. I nije bilo drugog dana. Žena na tuširanje a ja hladnu platu bacim kroz prozor. Zadržao sam sirovi i kuhani bijeli pinot. Padne sumrak. Sms: di si. Ja se smrznuo. Ne javljam se. Poslije nekog vremena zazvoni mob. Ja izvadim bateriju. Ujutro se javim. Jbg ispraznila se baterija. Jbg čekala sam celu noć.

Zadnja izmjena ( Utorak, 13 FEBRUARY 2024 05:36 )