To bi bio sukus od predsjednika Milanovića kao generalna ocjena za ap.
Zašto tako oštro? Možda kad je još prije 5 dana komentirao i tvrdio da je vojni rok za sve mlade glupost. Odjednom se prisvijestio i digao glavu, pa još digao glavu. I još više diže glavu. I odjednom vidi gle čuda, da postoje neki sukobi u susjedstvu. Ukrajina, Izrael a da rat samo nije započeo na Kosovu. Onda je konstatirao da mlade generacije nemaju pojma o vojnoj obuci. Pa tko to govori. Otkad su to dezerteri eksperti, vojni analitičari i specijalci. ?! Pa u kojoj to državi ima, da dezerteri pozivaju na regrutaciju. 
Izbjegao JNA. Izbjegao domovinski rat. Na prvu liniju u Ukrajinu da nam pokažu kako se ratuje.   
      Ili je možda razlog što je usporedio biranje suca Vrhovnog suda Dobronića bez provjere. I to ponavlja u triplikatu. Svaki dan jer neki nisu dobro slušali. Pa je onda logičan zaključak da ne treba provjera i za "di si moja radosti". Kao jučer, pola sata nabrajao spasonosnu svoju politiku. A na neugodna pitanje, sve je rečeno ili nije dobro čuo. Javnost očekuje rasplet. Nacional- Državno odvjetničko vijeće-Telegram-Turudić- Novi list- Mostečak.  
Po običaju politička demagogija i neistina. Kakva neprimjerena prljava usporedba, nešto što spada u najgoru gnjusnost.
  Dobronić, nije se družio sa krim miljeom. I nije mijenjao pravomoćne presuđene zatvorske kazne za uvjetne. Nije na Odborima u Saboru lagao. Bile su tri provjere, kaže. Nastupom novog momenta i treba provjera. Odmah. Članak 13 Zakona o sigurnosnoj provjeri. A da je predsjednik znajući nije reagirao. Greška kao i provjera. Za mene samo na žicu. Svi. Posebno one koji provjeravaju. Ako istražitelji iz EU nisu svete krave pa onda nisu ni naši. Naročito zazivam već dugo imovinsko stanje svih, posebno sudaca. Primaju plaću od poreznih obveznika ali mnogi primaju i mito. Pankretić je još 1991 rekao da nisu imali za bicikl a sad imamo tajkune koji su velebogatuni za mnoge razvijene zapadne države. Tko kontrolira plaćen porez i imovinu. Samo novinari. 
Za kraj. Branimir Pofuk !? Volio bi da je Milanović odmjereniji ali kad pogledam HDZ, protuha i vucibatina nije uvreda, nego točne konstatacije.