Svake godine proglašenje najboljih. 21.02.24. Počelo se od mladih nada. Nastavak priznanja za više od 10 godina aktivnog sportskog rada dodjeljuje se Diploma. Slijedi Zlatna plaketa za više od 25 godina aktive. Na kraju životno djelo. Preko 40 godina aktive i stariji od 60 godina.
   Klub je imao kandidata za Zlatnu plaketu. Događa se da se dobiveno na sportskom borilištu, na povijesnim ozbiljnostima zelenog stola izgubi. Kao što je uobičajeno neki se pobrinuli za sebe a nekima kasno proradi savjest na zaboravljene kolege i poznate sportaše sa kojima se godinama sretali u gradu. Sramotno. Kad je umro onda se ga sjetili. Primjer iz 2023. Posthumno dodijeljeno priznanja, loše odrađen posao. Ljudski nemar otkrio zaborav. Čovjek je bio na margini sa svojim poslom. Nije bio umrežen.  
   Za sve one koji su bahati i umišljene veličine. Svjetski juniorski prvak u kladivu. Čak je postavio državni rekord u dizanju utega. 5 puta državni prvak, 6 puta prvak Balkana u kladivu. Na olimpijadi 1960 u Rimu Zvonko Bezjak zauzeo 6 mjesto. Na kojoj je Yuga bila prva u nogometu. Dva gola zabili /Galić i Kostić/  a treći zubar iz Donje stubice Željko Matuš. 
   Ove godine proglašenje je bilo bogato sa istaknutim ličnostima. Za vrijeme ceremonije zabavljao nas splitovac Giuliano a nastavili smo na druženju. Od domaćih, župana, gradonačelnika, županijskih i gradskih sportskih radnika do ministra Habijana. Falila je samo ministrica sporta koja je organizirala doček vaterpolista na aerodromu. Nismo mogli njoj zahvaliti za organizaciju 202 navijača ali sam ja zahvalio Vjeki Šafraniću /svjetski prvak u karateu, trenutno šef sportskog saveza ZG/ na dočeku. Bio je malo kiseli osmijeh u početku ali smo dojam razrijedili sa žutim muškatom. I dodacima, janjetina sa prilogom. Bilo je i drugih mesnih delicija ali ja sam mislio na moju Njušku, koji se raspameti kad dobije kosti. Kolače sam izbjegavao pogledati a kamoli ih konzumirati. Jedino sam uzeo kram pugačice. Zanatski urađene sa čvarcima i crnim uljem. Razgovor nam je ometao bednjanski sastav. Kuavei, krivegatibega. Između ostalog zasvirali su: Ja sem varaždinec domovine sin. Znali su samo 2 refrena. Dodao sam jednu za našu elitu.                

Zadnja izmjena ( Subota, 24 FEBRUARY 2024 06:30 )