Rekel to fijolicama smardlivi terputec, jalnuš, tvardogutec. Ne, Fric. Kak mu samo to palo na pamet.
Ne bi se ja štel mešati, med cvetje. Naročito u cvjetni Trio Paloma, H.V; Ž.L.i G.L. O njima sve govori njihov background. Zašto sam onda umiješao Frica. Napisana balada a ispala teška artiljerijska filozovska misao. Svevremenska.
Tulipani na bregu. Ukrali moju inovativnu ideju jer sam par hektara tulipana zasadio na vrhu Ivanščice. Eto sad sam otkrio tajnu zašto često idem na taj breg. Naum mi je bio da podebljam kućni buđet ali i državni. Da povećam BDP i umanjim propuh u državnom buđetu. Premijer mi poklanja malu penziju. NE onu koju sam zaradio. On meni poklanja moje. Lakrdija. Istodobno. Dijeli svima šakom i kapom povećanja jer su izbori, Hannibal ante portas. U EU ga ne žele i sad je nervozan. 
   Saziva svaki dan presicu i hvali se postignućima i dostignućima. Sa izvozom se nešto ne hvali jer se strmo....o. Uvoz nam je pokriven 50 % sa izvozom. Nije da se hvalim ipak nešto doprinosim izvozu tulipanima a kukavicama Nizozemcima /Potočari/ prodajem tulipane. Oni ih dalje plasiraju u ekonomsku silu, Hrvatsku. Eh, tjulip. Afera svakog tjedna, jedna. Koliko moraš biti jadan i neobrazovan, ne poznavati pravila igre. 10 godina smo u E Uniji i još nismo savladali gradivo prvog razreda pučke škole. Dvije posljednje zemlje u EU to znaju. Premijer nas stalno uvjerava da je Mjesec u vodi. Mislim na investicije jer smo među 15 najjačih zemalja na svijetu, ušli smo u Schengen, Eurozonu. NIŠTA. A Fitch, S&P, Moody's ? Investicije, opet ništa. Ostao samo još OECD. Investicija opet nema. Za 10 godina dijete odraste u momka a investicije su nam još u mentalnim komunističkim pelenama. Mračno sile nas napadaju. Možda i maligani od 2 litre za gablec. 
  No nije sve tako crno. Zaboravimo maglovite investicijske hidrocentrale i tankere. Ipak imamo autocestu koju je napravio Račan. Imamo hidrocentrale, napravio Broz. Imamo autocestu, Jesenice-ZG- Beograd. Izgradila poratna omladina 1946-50. Mi gradimo cestu, cesta gradi nas. Imamo prvu asfaltiranu dionicu Dravograd, Maribor, Varaždin, Zagreb. U vrijeme NDH izgradio ju Treći Reich. Još vozimo po njoj. Imamo i prvu željeznicu. Vozimo se 40 km/h. Izgradio Franc Jožef 1860. Pešta-Kanjiža-Kotoriba-Čakovec-Pragersko. Ipak imamo nešto. 
   Spomenute su  one dvije zemlje u EU kojima ne želim ime spomenuti a kamoli na njih pomisliti. Jedna je delegirala glavnu tužiteljicu EU. Brrrrr. Možda i mene presluša za tjulip.
Kad se već spominju te dvije zemlje, kod njih je poznato da se recimo agrobiznis prati na način da se sve snima iz zraka, što je posađeno i kada. I poslije par godina se uspoređuju aplicirana sredstva i uzgojena kultura. Kod nas ispada da je netko dobro umrežen u ministarstvu. Obilaze se agrobiznismeni i banči na njihovim domjencima. Ždere i loče se za naše novce, ponekad i za EU novac. I sad maca na vratanca. Krivac. Majstori ali i onaj ko im drži ljestve. Najviše je kriv onaj koji ima savršene radare da postavi našeg pravog dečka/ curu/ na pravo mjesto.
 Kak bi rekel Fric.....

Zadnja izmjena ( Petak, 01 MARCH 2024 06:48 )