Petak je. Mala subota. Očekivao sam da će biti miran vikend. Bez prljave politike. Preko dana poslovnost. Popodne. Age ekipa učinila liječnički pregled za novu triatlonsku sezonu. Naručio patka za genetiku i u smiraj dana uživao sam gledajući svoje patkice. Kad začujem da neko urla. Izletim na ulicu misleći da je neka nesreća no glas je dopirao sa varaždinskog brega. Ko to viče sa zelene gore varaždinske. Jel to netko ispod belog čadora jel to naš labud Kardelj. Upalim TV i razlije se urlajućim glas sa političkim patosom iz Osijeka da se čuje sve do VŽ. 
   Zašto vikati ako imaš mikrofon. Prvo lupa po mikrofonu a sad urla na njega. Razlog je bomba. Javio se Milanović koji kaže da treba očistiti  Augijeve štale. . Hm. Koliko sam puta te štale ja spominjao. Slučajnost.. Biće kandidat na izborima. Ustavna kriza?. Ili nemoguće. Sam sebe proglasiti premijerom. Ja bih podnio ostavku. 
     Shvatim ap bojazan i razlog urlanja, smušenog i rastresenog govora. Činjenice. Maše rukama i viče kako je dao 3 milijarde € za Slavoniju. Nije mi jasno zašto su onda ljudi pobjegli iz nje. Slavonija je prazna. Svaka treća kuća na prodaju. Viče dalje. Da je srijeda 17.04. Dan cirkusa. Nastavlja da ako pobijedi Milanović da će predati Hrvatsku u ruke Rusije. Bože. Čuda velikoga kad se na Kosovo sliježe devet Jugovića i deseti.... U pomoć im stiže vitez Ivanovac, pop Paližna. Majstor mača sa Vrane. Nije mu bila strana ni pljačka Splita i Zadra.
  Kad se zaboravi povijest onda se gluposti ponavljaju. U svakom slučaju izborni dan je napravio štetu. Neće se trošiti novac poreznih obveznika. Obilaskom HR i pričati o Pelješkom mostu. Osim toga propalo je 100 tona parizera. Sendviča malo. Biće više volova.  
  Nije ni Sabor u lijepom ozračju završio, odnosno raspustio se sam. Nikada do sada da su neki bili razdragano veselili kad su ga raspustili a nikad toliko tuge kod vladajućih. Neki ga više nikada neće vidjeti. 
  Ipak je korizma. Poslanica Rimljanima. Radujte se s radosnima a plačite sa zaplakanima.
A kako su se raspustlili. Bartulica je imao najljepši oproštajni govor. Mnogi su bili na visini i nivou najvišeg doma Hrvata. Bezličan govor imao je Štromar. Takav je bio u mandatu. Sramotan od HDZ-a, Barbarić. Počeo je sa Pelješkim mostom...Kad je govorila Kata Šmajser, Radin nikako da smiri vladajuće. Onda im opalio šamar, nekima. Cijeli mandat niste prozborili ni riječ a gdje vam je parlamentarizam. Sad lajate. U duhu korizme dao je svoj lepršavi obol iz vladajuće ekipe, Zekanović. 
   Raspudić je imao prigovor. Pozvao se na članak 238. Kaže dva tri osam a Seljačina dobaci: nos ti posran. Vladajući su se valjali od smijeha. Tog trena na galerija je bila delegacija iz EU. Otišli su sa predivnim i bogatim dojmovima o političkom i kućnom odgoju.

Zadnja izmjena ( Subota, 16 MARCH 2024 05:58 )