Đorđo Falcone. Eliot Ness. Ipak se kreće. Promrsio bi u bradu G.G. Inkvizicija je gadna organizacija. G. Bruno bio je nemilosrdan prema sebi i završio je na lomači. Srednji vijek i naše vrijeme. 
   Teško i lako za usporediti. Lako jer fijukneš kad se kaže seks. Braniš demokraciju i civilizaciju. Teško. Parafraziram Sokrata. Filozof i prorok. Rekao da je demokracija sranje. Svi bi htjeli demokraciju. I lopovi i prevaranti. Demokracija im to osigurava. Proročki prije 2500 godina. Kad dođu na vlast-tiranija.
    Dvojica spomenutih bili su borci za pravdu, istinu, demokraciju. Moji suvremenici. Prerano otišli. Nessa ostavilo pravedno srce a Falconea ubila mafija. Obojica su imali nadimak. Nepotkupljivi. Nisu se družili sa kriminalcima. I jedan i drugi imali su zaštitu. Mafija do Nessa nije došla a do Falconea da. I to na kako lukav način. Rekonstrukcija ceste Capaci Raisi- Capaci. U dijelu ceste /slivnik/ stavljeno 500 TNT i A. nitrata. Znali su da će jednog dana tom cestom prolaziti F. Kakva zaštita, 3 auta, 6 tjelohranitelja. Daljinski su aktivirali TNT. Na Siciliji su seizmolozi zabilježen potres. Saznanja imam jer sam imao osobnog vozača iz Kalabrije kad sam bio u GK Međimurju. 
  Digresija. Koliko je snažna mafija. Aplicirali su na sredstva za autoput. Talijanski Sjever pomaže Jug. Izgradili su cestu koja vodi u ništa. Sve pošteno. Operativa je bila zaposlena. Kao onaj most kod Karlovca preko Korane"u ništa" od ministra Vukelića-HDZ. Spržili 50 milijuna kuna. 
  Dakle, tema progonitelji kriminala. 
Sad će zaštitu dobiti osoba koja se sastajala sa kriminalcima. I k tome još lagala. Pardoniram. Ima reducirani izričaj. Znači golub se ni pokakao nego posrao. U svakoj ozbiljnoj i demokratskoj državi takva osoba bila bi uljudno zamoljena da podnese sama ostavku u protivnom bi bila nečasno najurena. Nikakva državna služba. Ni za smetlara. 
  Opet digresija. Neki se kod nas hvale da su europejci. Molim da se tako i ponašaju. Na primjer. U Belgiji student vara na ispitu. Kazna. 5 godina nema školice. Ali nema ni pristup vozačkom ispitu. Ta kazna studentu vrijedi i za recimo za Englesku. Dođe kod nas, sve može. Kod nas poznata tajnica ministra dila pitanja sa ispita za državnu službu. I za to su još nagrađeni. Opara jučer u Splitu drži moralistički govor a do njega se smijulji gđa Čagalj koja je za izvrsno obavljen "posao" dobila napredovanje. Sjajno. Korupcija i nepotizam. Sve se zna ali sankcija nema. 
   Za kraj ne vjerujem u prepucavanje auta. Posebno jer su odmah za taj čin optužili oporbu koja samo laže, difamira, ap kaže. Pravi se javio. Kojeg zovu patološkim lažljivcem. Osim toga petljanje sa retrovizorom. Jedna rupa a dva zrna ? Forenzika. 2 od 7,65. Foto ??? Ne zna se kada se to dogodilo ?. Zar moramo nagađati da je to sličan slučaj frenda u Tomislavgradu kad su 2 snajperista sa 50 m ispalili više metaka uspjeli okrznuti mu nogu. Napadači iako su "viđeni- svjedoci" nikad pronađeni. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 24 MARCH 2024 14:13 )