Ko me prati zna da sam proročki najavio da će kod nas inflacija imati tendenciju rasta. Dok je kod drugih oko 1-2% mi smo prvaci u EU sa 5%. Teorija govori da nismo daleko od galopirajuće. Ne moramo biti ali smo blisko blizu. 
   Kako naši "stručnjaci" tumače da su promašili svoju najavu da će biti upola manja. Neki da će i nestati. Neznalice. Kako može nestati. Ona je svoje učinila. Realno je pojela supstancu. Ukrala nam financijsku snagu. Da se vratimo na početne postavke trebale bi se cijene vratiti na stare, npr. za hranu za 30-50%. Onda bi se mogle neznalice i demagozi hvaliti da su nešto učinili. Knjige u ruke pa učiti o entropiji. Posebno treba napomenuti da nam ne "pada" inflacija ona nam stalno raste.
 Rasti će i dalje. Naša produktivnost ne dozvoljava toliki rast plaća. Dokaz kupovanje građana pred izbore. I to sa povećanjem od 30 % a penzićima ap bacio oglodanu kost od 4,19 %. Ima jedan važan podatak. Koliko smo imali novo stvorenu vrijednost na uloženih 1 €. Na to pitanje nam "naši znanstvenici" ne mogu odgovoriti.
    Prvo su pokazali neznanje doktori ekonomskih znanosti. Drugo lakonski objašnjenje. Uvijek je netko drugi kriv. Treće teorijski neodrživo. A najteže i van svake pameti nelogično da je krivac turizam. Turizam je dvostruki zloupotrebljen. Plenković se hvali o milijardama od turizma dok pola sata kasnije Primrac docira da je za inflaciju kriv turizam. Molim neka usklade svoje bedaste izjave. I savjet. Nemojte se baviti turizmom ako nam donosi inflaciju. Prolupali i propali Znanstvenici. Dečki pomiješali bukve i jagode  
   Opet se pozivam da sam se izrugivao u prijašnjem divljanju inflacije "službeno 15%". Po meni je bila i preko 30% a to sad vidimo realnim padom standarda.
  Prije 8 godina m2 stana 2000 €, sada 3000 €. Sa tim podatkom se ne hvali. Čudno. 
Ovo im je bilo objašnjenje. Svi su imali "šprancu" da imamo uvoznu inflaciju. Ima i toga kad uvozimo sve i svašta.  Dokaz, zemlja sa obradivih neobrađenih 400 000 hektara. Nismo dostatni u prehrani stanovništva a ni u industrijskoj proizvodnji. 
  Neka mi "doktori" odgovore kako imamo uvoznu inflaciju a zemlje iz kojih se uvozi prosječna inflacija je 1,5%. Razlika do 5 % je od naših nesposobnjakovića.  
Na čelu sa guvernerom. Ne brine o cijenama. Ministar Primorac se brani da je Inflacija monetarni fenomen. To znamo iz teorija. Poslije ovog eseja moj profesor Šokman bi bio zadovoljan sa svojim studentom. Iako sam ja skroman pa sebe svrstavam u grupu priučenih ekonomista. Ne mogu se naći u budalaškim i neartikuliranim objašnjenjima. Gasili bi požar sa benzinom.
     Znamo da ap nema pojma o ekonomiji. Ako je guverner propustio nije trebalo ministarstvo financija. Zato primaju plaću. Ima se alata. Ako ne direktno, može kako se ap hvali svojim intervenističkom ekonomskom školom. Moglo se direktno ili posredno. Kako ? Neka zavire u teoriju. Ako ne pronađu u uđbeniku, neka pitaju nekog ko zna. Neće priučeni ekonomista učiti doktore znanosti.