Započela domaća liga uz paralelnu Globetku 3 kolo.
Zamirisala dravska šuma opojnim sladunjavim mirisom črense. Taj miris me vreća u ranu mladost. Za Prvi maj obavezno smo se kao klinci  kupali u ondašnjoj Dravi kad je bila opasna rijeka. Posebno treba napomenuti kad smo plivali u ljetnim mjesecima izlazili iz nje plavi ko šljive. Glečerska rijeka. Danas je skoro bara, zbog centrala. Nestali salmonidi. Glavatica- salmo marmoratus do 20 kg. Iz Zg su dolazili ribiči. Prošlih godina plivao sam od Špice uzvodno prema Mariboru. Sad plivam po bolničkim hodnicima, pukla tetiva u ramenu. Sa črensom smo se i sretali i u kasnim jesenskim danima. Cijeli dan nismo odlazili sa obala Drave zbog raznih akcija. Plivanje, veslanje, ribolov curice.....  Izgladneli smo, pa uzmeš što ti priroda daje. Jeli smo zrelu črensu. Trpko. Fuj.
     I tako omamljen sladunjavim mirisom, trčkaram, vučem noge za sobom i mislim si. Gdje mi je bila pamet. Ja napišem esej iznerviran od naših "stručnjaka" o inflaciji ujutro a za ručak mi oni serviraju prilog od još većih bedastoća. Guverner i Primorac. Zapeklo ih moje lamentiranje pa su dali dodatna pojašnjenja. Svaki svoje o inflaciji.
    Da bude odmah posve jasno, da ljudi razumiju. Nema više opravdanja. S naslova o uvoznoj inflaciji, nema. Zanimljivo više nema ni zbog Ukrajine. Nema.
A što ima. Imamo mrtvozornike koji nam daju obdukciju inflacije. To nam ne treba jer se svaki dan osvijestimo u dućanu. Gdje su studirali i obranili svoje znanstvene radove ali su očito sjedili na ušima kad se predavalo o temeljnim postavkama nauke. Nije znanje znati već znanje treba predati. Što će mrtvacu znanje ako ga nije za života predao -isporučio. Sljedeće u teoriji ima. Perspektivno izbečiti "oči" ali naročito pozorno prospektivno.
   Mrtvozornici. Guverner umjesto inflacije /cijene/ bavio se uvođenjem € i napričao se nam o tonama kovanica i himalajskim visinama novčanica. Sjećate kako su nas uvjerali da će kava poskupiti par lipa. Tako je kažu bilo u Italiji. Anali popa Dukljanina.
Trenutno nam objašnjava komponente inflacije. Krivulju ponude i potražnje te kumulativnu. Kako će to pomoći zatajenju srca zbog nedostataka par kapi vode.
Isto i Primorac. Da sve ne spominjem ali uhvatio se kako imamo 5 puta veći rast od prosjeka u EU. Sjajno.
Inflacija po našima 4,1 prvi, drugi i treći mjesec. Pričaju o inflaciji da je pod kontrolom jer je svaki mjesec ista. Yuuuuuuu Piiiiiiiii. Pitam glupo neznanstveno. Prvi,  drugi i treći mjesec su rasle plaće i penzije za 4,1 % ???  Zašto su u gladijatorsku Arenu smrti poslali bez treninga dijete u pelenama. Lijepo sam rekao ne u EU kad nismo dorasli odnosno porasli. Nisam bio jedini ali nas bilo malo i bili smo lakrdijaši.
Dakle gospodo znanstvenici umirućem pričate euforično o vašim nebitnim isporukama. Dajte vapijućem u pustinji par kapi vode. Država ne treba ministrine post festum. To se može iščitati od agencije FITCH. Hvale sa rejtingom. Da su pismeni mogli su saznati da im se upućuje kritika. 8 godina strukturnih promjena nema. Nema reformi za organski rast. Imamo rast na tuđoj akumulaciji. Kakvi smo, trijezniti ćemo se 8 godina.  
  Za kraj. Ima i veoma dobra vijest. Penzići idu na izbore u koaliciji sa HDZ-om. Obećali im istu penziju kao i 2016 te da će obećanje isporučiti 2028. 
Kako je Oleg pitao. Što su dobili za tu PROTUČINIDBU.