Prođe još jedan ciklus. Cirkus. Noć, ap ulazi u dvoranu, špalir i pljesak. Rukuje sa svima iako su prije 5 minuta pili zajedno kavu. Predstava, cirkuska groteska. Pobjednički govor ap usiljeno odglumio. Iza njega smrtno smrknuta lica. Nije bilo euroforije, ni euforije. Pohvalio se da je sve pod kontrolom i da se već radi na sastavljanju Vlade ?? Pobjednik a izgubio 10% mandata. Ima rezultat kao i Karamarko. Zašto je ap bio zabrinut, zapišanih hlača i pod pritiskom. Većinu nema a čeka ga odlazak kod bivšeg prijatelja sa Zrinjevca koji je trenutno na Pantovčaku. Biće brojanje uz kontru i rekontru.
Kako kod nas nema morala, sanitarnog kordona nema. Ima licemjera. Biće zanimljivo koji će to pristati da sa HDZ-om koaliraju a do jučer su ih nazivali kriminalcima. Nikad ne kaži nikad. U politici. Pa možemo očekivati ovu opciju.
     Poznata mantra. Put pokajanja od 900 km. Henrik lV iz Mainza bos išao po oprost u Canossu Grguru Vll u koju je zbrisal od bijesa cara.  
Savjet našem licemjeru. Hvali se da je Bračanin. Pa sad neka krene sa Brača, slična udaljenost, na put bos do Vukovara-Canossu. Čak će imati iste uvjete ko i Henrik. Nema brige. Marko Milić bi mu grijao crijepove za bose noge/ kao Henriku/ da progura snijeg u G. Kotaru. Milić koji klijentilistički zapošljava svoje pajtose nije ušao u Sabor. Može ako mu šef kupi žetone pa upadne kao zamjena.
    E sad ima sitni problem. Mada i nije. Ako je mogao progutati živu žabu kad mu je u Saboru, H. Zekanović /smrtno zjaka zjake/rekao da je patološki lažljivac da bi mu za 10 dana postao sigurna saborska ruka. I sjedio mu desno u upravljanja države.
    Preostaje mu umotvoriti svoju oratorsku retoriku i objasniti svoj izričaj Penavi i njegovima. Kume, samo sam se šalio. Ako uspije eto njemu treći mandat. Ostaje još samo istrgovati manjine. To neće biti problem. Osim manjina uvijek se nađe neki preletač iliti žetončić. Može i neki kriminalac kojeg će imati na ledu 4 godine onda ga prepustiti institucijama sistema. Već viđeno. 
  Ima još jedna mantra. Svaka hiža ima križa. Izgleda da je političarima suđeno da budu licemjeri. Nismo jedini. Konzervativka Iris Robinson, nazivali ju križarkom morala. Sama sebe nazivala ponovno rođenom kršćankom. Istovremeno je trošila dečka 40 godina mlađeg. A ovaj je to naplatio sa 50 000 £, fol potrebno za business kafića. Kafić je kafić a bakica je bakica. 
    Zaključak. Nesvjesno se ap usporedio sa Penavom, na tajnom sastanku kada ga je prozivao da bi i njegova baba sa toliko novca nešto napravila u Vukovaru. Kao da je ap nešto napravio. Našla krpa zakrpu.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 18 APRIL 2024 04:35 )