Neka mi A. K. Miošić oprosti. Počinjemo bijesom. Prekjučer. Guslao u desetercu. Zašto su građani izašli u velikom broju na izbore?? Prije par dana ih hvalio! I ničim izazvan počeo tiradu da su MOST, SDP i MOŽEMO korumpirani.!? A da. Podsjetio nas da je trojka pravomoćno osuđena za korupciju i platili kaznu od 11 milja kuna. Trojka ima ministra koji završi u Remetinecu a koruptivni su jer imaju glasnogovornika Vlade da štela zapošljavanje pajdašima. Imaju tajnicu ministarstva Uprave koja nosi 10000 € mita uz riječi: ne pizdi jebote nego uzmi kad se nudi. Itd.... 
  Kolakušić. On ga najjače peče. Svaki intervju. Nisam napustio sigurnu sudačku fotelju da bi sada koalirao sa kriminalcima. 
  Nastavak deseterca. Zahvaljujem i ministru Banožiću, u čijem smo mandatu nabavili zrakoplove i potpisali ugovor. Bio je to zahtjevan proces i pravno i financijski. Gledali smo kako će nam milijarda eura biti uklopljeno u financijsku stabilnost Hrvatske. Možemo biti zadovoljni. Zahvaljujem i ministru Anušiću, koji je zadnjih nekoliko mjeseci vodio računa da dođe do isporuke Rafala upravo sada. Svima zahvaljujem od srca, ovo je neponovljiv trenutak, rekao je ap. Nije trebao spominjati Banožića jer nas podsjetio na pravnu državu. Župana /HDZ/ vodili su u lancima jer se trula taraba srušila sama od sebe pred njegov službeni auto. Banožić usmrtio radišnog supruga i oca. Nema lanaca. Bijes nastavio i jučer. Svađao sa svima na presici. Opusti se. Nemoj misliti na Torticu.
  Eh, zahtjevan proces. I moja baba bi kupila avione ako zagrabi u državni erar i plati. Hvali se kao da je on iz svog uhljebničkog đepa platio avione. Nije platio ali si uredio da ima /sve pod ađendom pomoći građanima/ jeftiniji benzin, jeftiniji plin, djeca u vrtiću, da dobiva isti iznos dječijeg dodatka kao najsiromašniji...... Dobro je to osmislio uz basnoslovnu plaću. Kome nije zahvalio. Nije penzićima. Njima je uzeto da su se Rafali kupili. Da, da. Uzeta im je budućnost. Uzeto im je što su zaradili i stavljali na svoj mirovinski račun. A sad im ap dijeli milostinju i još se time hvali. Evo mu podatke. Najniža i najbjednija penzija u EU. Nije to sve. Ako bacimo pogled preko tarabe u komšije onda su podaci još porazniji. Malo ekonomske tematike od priučenog ekonomiste.
    Činjenica. Penzija u HR realno velika i najveća spram komšija. Ali. Ako potražimo balvan u našem oku onda imamo izdajničke pokazatelje, Per capita, BDP i najvažnije, dezertera i petokolonaša- prosječna plaća. Možemo komunicirati i sa medijalnom plaćom, pače i modom. Mod kao statistički pokazatelj. Moderna penzija.
Znanost nam onda nepobitno kaže da su komšijske/istočne/ penzije veće. Pogled prema zapadu /sosedske graje/ nije preporučlijivo zbog zdravlja. Prosjek HR 450 € u SLO 750€. Dalje ići u EU opasno po život.  
  Da esej ima glavu i rep. Kako dalje. Cijela elitna ekipa na ispit iz morala i etike kod prof. Marije Selak. Za seminarski rad sinteza njene konferencije o razlaza sa MOST-om. Koliko je to bilo emocije na licu. Gotovo patnje. Nepravda je prštala iz svake pore lica. Dripac se usudio javno popljuvati profesoricu i nije se javno ispričao. S pravom nije htjela biti na listi sa likom koji ju pljuje. Bila je pravi rudar u mnogim interpelacija sa vehementnim i briljantnim govorima u Saboru. MOST još nije svjestan gubitka. Visoko organizirana intelektualka, moralna vertikala za primjer svima, posebno mladima. Za razliku od demagoških lažljivaca i niškorisnih blebetala. Ugodno ju slušati. Jasan i koncizan izričaj. 
  Javno je šamarala Jandrokovića koji si je umislio da sjedi zdesna... te da je saborski zastupnik bijednik koji ne može predlagati saborske protokole. Čak taj i takav Ustavni sud sa lepršavim članovima /posebno član koji se lažno predstavlja/ dao joj za pravo. Najvažnije, veliki dio njezinog izbornog programa HDZ prepisao. Drugi dio ukrali od SDP-a. 
   Prema ocjeni morala, odrezati im kaznu. Slično kao Deng Xiaopingu. Ne 500 Zdravo Marija, nego čišćenje staja /Augijevih/ cijeli dan a navečer u teki upisom ispuniti cijelu stranicu, ja sam lagao i krao. 

Zadnja izmjena ( Subota, 27 APRIL 2024 04:41 )