Alpen Arena Villach 04.05. u organizaciji kluba TRI Team Klagenfurt organizirano je prvenstvo Koruške u duatlonu. Istovremeno prva trka iz rasporeda za KTRV kup. A Arena idealna za zimska sportska natjecanja, ima 4 skakaonica a u podnožju brijega poligon za sve trkačke i bic trke a da se ne remete javne prometnice.
   Proglašenjem pobjednika u KTRV kupu u 11 mjesecu 2023, poslije druženja prezentiran je Raspored trka za 2024. Kao svake godine sezona se otvarala u 2 mjesecu sa trkom zimskog triatlona. Kako se protiv prirode ne može jer snijega nema, donijet je novi Raspored, pa umjesto zimskog ubačen duatlon i još dodana trka  Aquaman u 8 mjesecu. 
Ovo pišem i gledam UFC 301, 4 i 30, relaksacija od duatlona- bori se ili krepaj. MICHEL PEREIRA nokautirao Ukrajinca. Najveći cirkusant i zajebant među ufašima. Srušio protivnika lijevim krošeom a onda stražnjim saltom skočio na njega. Imao je sreću da nije koljeno smjestio na glavu Ukrajinca. Nakon salta zadavio Ukrajinca. Kategorija srednja a izgleda kao da je teška. Poslije vaganja nabacio 15 kila. 
    Krenuo sam u 6 h. Prva postaja Borl. Kobasice domaće. Poslije pet sati vožnje i 250 km jedna trka iza mene. Eto mene na mjestu zločina-2019 kad sam uzeo Kärntner Meisterschaften. Poznati teren na kojem sam bio viceprvak Austrije i prvak Koruške u zimskom triatlonu. Podignem paket i sretnem prijatelja Ericha i napravimo foto. Ko zna da li ću preživjeti martirij bic uspona. I to usponi sa zavojima. Lakše ih savladati skijama. Niz brdo, zažmiriš. Hitna je u pripremi..
  Krene trka sprint duatlona 3,5 km 15 km 1,75 km. Distance skraćene zbog težine staze. Sve je bregovito, trčanje i bic. Jedina ravnina je tranzicija i zadnjih 15 metara kad se ulazi u cilj. Bic ubitačnih 7 krugova. 7 uspona na Bledu, na olimpijskem triatlonu je mačji kašalj. Drčan Talijan odustao već poslije prvog trčanja kad je vidio da od bitnog plasmana ništa. Uzeo bic i domeka. A neki su bili diskvalificirani.  
     Završavam trku a u cilju me dočeka glavni sudac sa zvonom. Oni koji su bili na Ironmanu Klagenfurtu znaju kakav je to poticaj i čast. Prvi puta sam imao prigodu čuti zvono na Faaker See na olimpijskom gdje je bilo preko 1000 age startera. Nažalost trka je ispala iz KTRV-a. 
   Uletim u cilj i zaključim da sam bio 3 puta u Alpen Areni, bez 2019. Prvi i zadnji puta. I nikad više. 
Znam da bi me proglasili Meisterschaftenom da nisam bio u limitu 1 i 30. Prošao sam kroz iglenu ušicu, 1 sat, 26 min, 57 s. Pobijedio je klupski kolega Lorber sa 43 minute. Strašno. Jedino mi je bilo žao da kao najstariji nisam donio fenjer. Curica 28 godina imalu tu čast. Na prvom trčanju uzela mi mjeru. Bic ju uništio. 
  Raspametio sam se opet nad domaćim kolačima. Organizacija trke odlična a foto organizacija katastrofa. Da nije bilo prijatelja ne bi bilo postolja.